Behold én farge i bildet

Bildet over ble laget med ett klikk.

Dette bildet er en bearbeidelse av Elise on the Beach | http://www.flickr.com/photos/fleur-design/ / CC BY 2.0
Dette bildet er en bearbeidelse av Elise on the Beach | http://www.flickr.com/photos/fleur-design/ / CC BY 2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du den rosa jenta i Schindlers Liste? Eller hva med de kule fargeeffektene i Sin City?

I Photoshop kan du gjøre et bilde sort/hvitt og beholde én eller flere farger ved å bruke flere teknikker, men det kan ofte ta litt tid, og dessuten koster Photoshop en god slump med penger.

Dagens program, tintii, kan du bruke helt gratis, og hvis du har lyst på det som en utvidelse til Photoshop eller Corel Photo Paint, koster det under hundrelappen. Tintii gjør prosessen med å isolere én eller flere farger vanvittig enkel og er for øvrig tilgjengelig både for Windows, OSX og Linux.

Slik "faker" du et miniatyrbilde

Ett trykk

Bildet på toppen av denne artikkelen ble laget i tintii ved hjelp av ett musklikk. Etter at programmet er startet, åpner du bildet du ønsker å redigere:

Til venstre har tintii isolert en håndfull farger, og du kan klikke på dem for å vise fargen (det ene klikket vårt var altså på miniatyrbildet med grønnfarge). Øverst til høyre kan du justere hvordan de ulike fargekanalene skal vektes når bildet konverteres til sort/hvitt, det miderste feltet lar deg blant annet velge hvor mange farger tintii skal isolere (= antall miniatyrbilder i venstre kolonne), samt hvor sterke fargene må være for å få treff (threshold).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.