Behold én farge i bildet

Bildet over ble laget med ett klikk.

Dette bildet er en bearbeidelse av //www.flickr.com/photos/fleur-design/402080714/">Elise on the Beach | http://www.flickr.com/photos/fleur-design/ / CC BY 2.0
Dette bildet er en bearbeidelse av Elise on the Beach | http://www.flickr.com/photos/fleur-design/ / CC BY 2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du den rosa jenta i Schindlers Liste? Eller hva med de kule fargeeffektene i Sin City?

I Photoshop kan du gjøre et bilde sort/hvitt og beholde én eller flere farger ved å bruke flere teknikker, men det kan ofte ta litt tid, og dessuten koster Photoshop en god slump med penger.

Dagens program, tintii, kan du bruke helt gratis, og hvis du har lyst på det som en utvidelse til Photoshop eller Corel Photo Paint, koster det under hundrelappen. Tintii gjør prosessen med å isolere én eller flere farger vanvittig enkel og er for øvrig tilgjengelig både for Windows, OSX og Linux.

Slik "faker" du et miniatyrbilde

Ett trykk

Bildet på toppen av denne artikkelen ble laget i tintii ved hjelp av ett musklikk. Etter at programmet er startet, åpner du bildet du ønsker å redigere:

Behold én farge i bildet


Til venstre har tintii isolert en håndfull farger, og du kan klikke på dem for å vise fargen (det ene klikket vårt var altså på miniatyrbildet med grønnfarge). Øverst til høyre kan du justere hvordan de ulike fargekanalene skal vektes når bildet konverteres til sort/hvitt, det miderste feltet lar deg blant annet velge hvor mange farger tintii skal isolere (= antall miniatyrbilder i venstre kolonne), samt hvor sterke fargene må være for å få treff (threshold).

Nederst til høyre finnes det også finjusteringsmuligheter slik at du kan bevare fargene du ønsker uten at mindre mettede farger i bakgrunnen kommer med etc. Det letteste er egentlig bare å prøve seg frem ved å trekke i spakene for å se hva de gjør med det ferdige bildet.

Få bildet til å se gammelt ut

Bildet kan du til slutt lagre i en rekke kjente bildeformater. Muligens trenger bildet noe etterbehandling dersom det finnes like farger i bakgrunnen som du vil ha bort, men dette kan du gjøre ved å merke området og desaturate i gratisprogrammer som Gimp, Paint Shop Pro eller Paint.NET.

Lenke: Tintii

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer