Bekrefter problemer

Apple lover å fikse varmeproblemer.

SKAL OPPDATERES: En oppdatering av operativsystemet skal fikse varmeproblemene på Apples nyeste iPhoner. Foto: Kirsti Østvang
SKAL OPPDATERES: En oppdatering av operativsystemet skal fikse varmeproblemene på Apples nyeste iPhoner. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Forrige uke skrev vi om at flere klaget over at Apples nyeste iPhone 15 blir for varm.

iPhone 15 og 15 Pro kom i salg for bare noen få uker siden, og det tok ikke mange dagene før ferske eiere begynte å legge ut innlegg på sosiale medier om at de opplever at telefonene så varme at de ikke klarte å holde dem.

I Apples eget diskusjonsforum viste flere tegn på bekymring.

- Hei alle sammen. Jeg har nylig kjøpt den nye iPhone 15 Pro Max, og den varmes opp selv når jeg ikke bruker den. Jeg lurte på om noen andre har dette problemet, eller om det kanskje er en innstilling som forårsaker det som jeg kan slå av? Alle råd settes pris på, skriver trådstarteren.

- Jeg har nettopp fått iPhone 15 Pro i dag, og den er så varm at jeg ikke klarer å holde den lenge av gangen! Håper de løser dette, er det en som svarer.

Bekrefter feil

Nå har Apple imidlertid bekreftet feil. Varmeproblemene skal visstnok skyldes en feil med iOS 17 og tredjepartsprogrammer. Det melder Forbes.

Ifølge avisa har Apple gitt følgende uttalelse:

- Vi har identifisert noen få forhold som kan føre til at iPhone blir varmere enn ventet. Enheten kan føles varmere i løpet av de første dagene etter du har gjenopprettet enheten på grunn av økt bakgrunnsaktivitet.

Skal rette opp feilen

Apple legger også til at de har funnet en feil i iOS 17 som påvirker noen brukere og vil bli adressert i en programvareoppdatering.

Et annet problem involverer noen nylige oppdateringer til tredjepartsapper som Instagram, Uber og Asphalt, som får dem til å overbelaste systemet.

Selskapet samarbeider med disse apputviklerne med rettelser som er i ferd med å rulles ut, skriver Forbes videre.

Det ble opprinnelig spekulert at den nye titanrammen på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max kunne være skyld i varmeproblemene, men det ser altså ikke ut til å være tilfellet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer