Belkin N750 Wireless Dual Band USB Adapter

Hvis du sitter på en gammel PC har du antagelig også et gammelt nettverkskort som gir deg trege surfeopplevelser. Heldigvis er oppgraderingen som løser opp proppen både enkel og billig.

Plug&play i praksis: Stikk inn i USB-inngangen, installer den medfølgende programvaren, og de tre innebygde antennene vil ta deg langt raskere på nett. Foto: Produktbilde
Plug&play i praksis: Stikk inn i USB-inngangen, installer den medfølgende programvaren, og de tre innebygde antennene vil ta deg langt raskere på nett. Foto: Produktbilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Føler du at du får den den surfeopplevelsen du betaler for?

Det gjorde ikke jeg.

Hovedproblemet i mitt tilfelle var at jeg brukte den innebygde ruteren fra min bredbåndsleverandør, som ikke var god nok. Som vi fortalte i forrige runde var det imidlertid enkelt å oppgradere og dermed tredoble hastigheten.

Dette kan du lese mer om her: Slik tredoblet jeg hastigheten min

Jeg hadde imidlertid ett problem igjen, og det var min gamle stasjonære PC.

Gammel PC = gammelt nettverkskort

For selv om resten av husets trådløse enheter fikk fullt utbytte av den nye trådløse ruteren, var det tydelig at den gamle traveren på kontoret ikke hang med: Opplasting av bilder og video-filer til og fra jobb gikk her så merkbart tregere, at den i praksis ble brukt sjeldnere og sjeldnere.

Dette skyldes ganske enkelt at denne PC-en hadde et gammelt integrert nettverkskort (802.11G) med makshastighet på 54 Mb/s, mens dagens nettverkskort til sammenligning har en teoretisk grense på hele 450 Mb/s.

Det beste hadde antagelig vært å demontere PCen og så bytte ut det integrerte nettverkskortet med et nytt. Datanerdene dere ute får imidlertid ha meg unnskyldt, for jeg valgte den enkleste løsningen: En wifi-adapter som settes rett inn i en av PC-ens ledige USB-porter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer