Belkin YourType Keyboard Folio vs. Flare KeyPad

Kan disse to nye iPad-tastaturene hamle opp med vår Logitech-favoritt? Vi har testet!

Vi har sammenlignet alternativene fra Belkin og Flare mot vår favoritt fra Logitech. Foto: Øyvind P
Vi har sammenlignet alternativene fra Belkin og Flare mot vår favoritt fra Logitech. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye fint å si om iPaden, men det å skrive lange dokumenter via skjermtastaturet er ikke det den er best på. For deg som skriver mye er det derfor en klar fordel å kunne koble til et eksternt tastatur via Bluetooth, og har du allerede et slikt liggende kan du selvsagt bruke det.

Selv liker vi imidlertid best å kombinere tastaturet med et iPad-omslag. For det første beskytter det skjermen i samme slengen, og for det andre er det langt enklere å huske tastaturet når du først skal ut på tur.

Tidligere i år likte vi Logitechs Ultrathin Keyboard Cover svært godt, og i denne runden har vi ganske enkelt sammenlignet dagens duellanter med denne.

Dette har Flare og Belkin til felles

I motsetning til Logitechs harde variant leverer både Belkin og Flare to myke tastaturmapper, der du altså legger iPaden i en lomme, for så å vippe den på plass når du skal skrive.

En liten forskjell er at Belkins alternativ er i lær, mens Flare KeyPad er i kunstlær, uten at vi merker noen spesiell forskjell på de to av den grunn. De virker nemlig begge å være av god kvalitet.

En viktigere forskjell er at tastaturet på Flare KeyPad er integrert i selve mappen, mens tasturet på Belkins modell rett og slett er et lite, løst tastatur som festes i mappen via borrelås.

Belkins alternativ i bruk

Mappeløsningen til Belkin sitter stramt rundt iPaden, noe som gjør det litt tungt å presse den på plass, og å ta den ut. Selve stoffet oppleves imidlertid som mykt, så noen ripefare er det ikke snakk om. Belkin oppgir selv at den skal passe til iPad 2, 3 og 4.

Som nevnt er selve tasturet løst, slik at du kan bruke det selv når det ikke står i mappen. Dette kan være praktisk hvis du for eksempel skal skrive mens iPaden står tilkoblet en dokkingstasjon og spiller av musikk. Tastaturet festes enkelt via borrelåser, og sitter forøvrig godt fast.

Når iPaden er satt på plass, er det bare å vippe den i skjermvisningsposisjon. Den vil da lene seg mot tastaturet, og står stabilt når du skriver. Selve tilkoplingen til iPaden gikk forøvrig helt uten problemer.

Førsteinntrykket er at tastaturet er litt høyt, men dette viste seg å være mer en vanesak enn et problem, og i bruk opplevde vi tastaturet som godt å skrive på:

Avstanden mellom tastene er slik at det er er lett å treffe riktig, og tastaturet oppleves også som relativt lydløst, samtidig som tastene gir tydelig tilbakemelding.

Belkins største pluss er likevel at de har utstyrt tastaturet med mange praktiske hurtigtaster. Blant annet er det svært lett å markere tekst via tre dedikerte taster – "select all", "select left" og "select right", samt kopi, klipp og lim. Dette er Belkin alene om.

Det samme finner vi i musikkspilleren. Sitter du og skriver i tekstbehandlings-appen Pages er det for eksempel bare å trykke på play-knappen, så starter musikken i bakgrunnen. Du har også tilgang til dedikerte volumtaster.

Vi synes imidlertid det er et minus at skjermen vil gnisse mot tastaturet når du pakker det sammen. I praksis ble det derfor til at vi løsnet tastaturet og la det ved separat i PC-vesken, noe som naturligvis gjør at du får to kolli i stedet for ett.

Den oppgitte batteritiden er 60 timer i bruk, en standby-tid på 2000 timer, og en ladetid via den medfølgende USB-kabelen på en time.

Flare KeyPad i bruk


Tastaturmappen til norske Flare ser ganske enkelt tøff ut, med en forside preget av et norsk flagg og en Flare-logo. Vi noterer videre at det på Flare-modellen er enklere å ta iPaden inn og ut av mappen, og at den også skal passe til alle iPadene. Det liker vi.

Så langt, så bra, altså.

Med iPaden på plass i KeyPad Flare, skal du også her vippe den i skjermvisningsposisjon, og tanken er da at iPaden skal stå nedi en liten fordypning i mappen. Denne burde imidlertid hatt en skarpere kant, ettersom iPaden ikke står like stabilt her som med Belkins alternativ.

Selve tilkoplingen til iPaden var forøvrig enkel, men merk deg at du her må holde Bluetooth-knappen inne før den begynner å søke. Dette er uproblematisk.


Når vi begynner å skrive merker vi likevel at vi skriver litt mer feil på Flare-modellen, og spesielt bommer vi ofte på komma- og punktumtasten.

Dette skyldes hovedsaklig at tastaturet er litt mindre og at bokstavene derfor står litt tettere, men også at Flare-modellen har @-tegnet som egen tast ved siden av bokstaven «M». I praksis blir altså komma- og punktumtasten forskjøvet litt til høyre.

KeyPad øverst, Belkin nederst. Foto: Øyvind P
KeyPad øverst, Belkin nederst. Foto: Øyvind P Vis mer

Dette vil selvsagt bli bedre med litt tilvenning, men har du over snittet store pølseklyper er nok ikke dette tastaturet for deg.

Også når det gjelder hurtigtaster ligger Flare litt bak Belkin. Her kan du styre musikkspilleren, endre volum, veksle mellom programmene, dvalemodus, justere lysstyrke også videre. Dette fungerer altså helt greit, men du finner flere alternativer på Belkins modell.

Den oppgitte standby-tiden er 100 dager, mens batteritiden ved uavbrutt bruk er hele 90 timer. Tastaturet lades opp via en medfølgende USB-kabel på 4 timer.

Konklusjon

Den store fordelen til Logitechs alternativ er at aluminiumsdekselet, i hvert fall tilsynelatende, gir bedre beskyttelse av iPaden enn de to skinn-løsningene. For meg som ofte har med iPaden på tur blir derfor det en kjøpsutløsende faktor.

Men ingen av dagens duellanter gjør seg bort.

Av de to holder vi imidlertid en knapp på Belkins alternativ. Vi synes ganske enkelt at den er hakket bedre å skrive på, og når den i tillegg har flere praktiske hurtigtaster blir det den som kommer nærmest Logitechen i denne runden.

Testresultat

Belkin YourType Keyboard Folio

Godt å skrive på, mange praktiske hurtigtaster. Tastaret kan tas ut.

Tastaturet gnisser mot iPaden når du slår mappen sammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer