Benq AV Box TV-tuner

Små TV-tunere dukker opp overalt, for å øke bruksområdet til flatskjermer. Vi har sett på BenQ sin AV Box, som er skreddersydd til deres egne skjermer. Er det en hindring?

Benq AV Box TV-tuner
Publisert
Sist oppdatert

En TV-tuner som kan kobles til en skjerm kan være en praktisk løsning i mange sammenhenger. Når den i tillegg kan kobles til andre videokilder som videomaskiner/DVD og spillkonsoller åpner det seg en menge muligheter.

Benq har allerede etablert seg som leverandør av gode LCD-skjermer, og tilbyr nå også en svært liten og nett TV-tuner for å utvide bruksområdet.

Tuneren er egentlig ment å brukes sammen med Benqs LCD-skjermer FP591 og FP791, men den kan selvsagt også brukes sammen med andre skjermer.

Tilkobling

Boksen er svært liten, den desidert minste TV-tuneren vi hittil har sett. Den er lekker i designet, og er i sort og sølvfarget plast. Betjeningsknapper sitter på toppen, men disse dekker bare kanalvalg og volum, samt av/på og inngangsvelger. Resten av funksjonenen styres med den inkluderte fjernkontrollen.

Baksiden har mini-DIN for video og minijack for lyd. For å kunne koble til VGA-kablen fra PCen og til skjermen leveres det med overgangskabler for analoge signaler.

Her er det en kort overgangskabel til skjerminngangen, og en seks ganger så lang til PCen. Dette syntes vi var merkelig. Da blir det mest praktisk å ha boksen stående nært PCen i stedet for nært skjermen. Plasserer du tuneren nært skjermen, blir den totale kabellengden lang, siden det ikke finnes korte VGA-kabler og du må bruke to stykker siden utganen fra tuneren er en hun-kontakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer