Benq BL3201PT - 4K-skjerm på 32 tommer

Lyst på 4K-skjerm på skrivebordet? Da bør den være minst like stor som dagens test-skjerm.

GOD PLASS: Med en 4K-skjerm på 32 tommer slipper du å skalere opp tekst og grafikk for å gjøre den mer lesbar. Dermed er det ikke noe problem å jobbe med seks programvinduer åpne samtidig. Det kan gi deg en utrolig god oversikt og arbeidsflyt. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
GOD PLASS: Med en 4K-skjerm på 32 tommer slipper du å skalere opp tekst og grafikk for å gjøre den mer lesbar. Dermed er det ikke noe problem å jobbe med seks programvinduer åpne samtidig. Det kan gi deg en utrolig god oversikt og arbeidsflyt. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten har vi testet en rekke PC-skjermer med til dels svært høy oppløsning, se oversikt her.

Store skjermer er påkrevd

Det er når skjermene blir større enn 24 tommer at høyere oppløsninger enn full HD virkelig kommer til sin rett. Skal du bruke skjermene med Windows, er QHD (2560 x 1440 piksler) en ypperlig oppløsning på skjermer mellom 25-30 tommer. Da bør disse to skjermene være høyaktuelle.

Det finnes også en rekke 4K-skjermer i denne størrelsesklassen, men de fleste med normalt syn vil måtte skalere opp størrelsen på tekst og grafikk i operativsystemet for å sikre lesbarheten, noe som har sine utfordringer.

LES OGSÅ: Derfor er ikke 4K-skjermer for alle

Når man passerer 30 tommer, er situasjonen en annen, og dagens test-skjerm er en 32-tommer med 4K-oppløsning (3860 x 2160 piksler - fire ganger høyere oppløsning enn full HD).

Ting blir fortsatt smått i 100% skalering, men hvis du ikke sitter med nesa så veldig langt unna skjermen, er denne oppløsningen uproblematisk for de fleste.

Har blitt dyrere

Modellen kommer fra Benq, og bærer navnet BL3201PT. Den er regnet som en proff-skjerm og ligger derfor prismessig langt over mange andre, enklere 4K-skjermer. Den ligger i samme klasse som denne fra Asus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer