BenQ DW1600A

BenQ er nå klar med sin 16x DVD-brenner, og jo - den er aller raskest. Men det er mer å si om denne brenneren.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden vi testet Plextor sin 12X brenner, så dukker BenQ opp med sin 16X. Dette er sannsynligvis den raskeste hastigheten optiske media kan håndtere i overskuelig framtid. Dataraten på denne hastigheten er hele 22 160 KB/sekund.

Det er ikke så veldig lenge siden dette var en respektabel skrivehastighet for harddisker, og det er imponerende prestasjon å få til denne ytelsen på et rimelig, flyttbart medium.

Allsidig brenner?

BenQ DW1600A skriver altså DVD med opptil 16X, og leser med opptil 16X, i følge spesifikasjonene. Dessuten brenner og leser den CD på 40x.

Den støtter også brenning av DVD-plater med "dual layer" eller DL, men her er hastigheten oppgitt til med beskjedne 2,4X. Disse platene er ikke lette å få tak i, og vi har ikke testet dette.

Det som imidlertid ikke støttes, er -R formatet. Dette var også tilfellet med DW800A, den forrige modellen fra BenQ, men denne kunne oppgraderes med en ny firmware som man kunne kjøpe på nett. Denne muligheten kommer i august for DW1600A, og vil være gratis, får vi opplyst. Brennerne som produseres fra august vil da også ha støtte for -R som standard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer