BenQ DW1625

Nå er BenQ klar med en ny versjon av sin raske DVD-brenner. Den støtter LightScribe, som lar deg brenne inn grafikk på selve platen.

BenQ DW1625
Publisert
Sist oppdatert

BenQ har plassert seg i toppen blant produsenter av brennere, med svært raske, rimelige og avanserte brennere. Dukker det opp en ny teknologi, er BenQ nå blant de første til å ta dette i bruk og få produktene ut på markedet.

En av de nyeste teknikkene for brennere, er LightScribe. Denne ble utviklet av HP, og lansert i 2004, men er først nå i ferd med å dukke opp i tilgjengelige produkter.

LightScribe er en teknikk som består av CD/DVD-plater med et eget belegg på oversiden, som lar seg brenne med samme laseren som brenner dataene på den andre siden. Du bare snur platen og brenner inn tekst og illustrasjoner rett på selve platen.

(Yamaha leverte forøvrig tidligere en CD-brenner med en teknikk de kalte "DiskT@2" som lot deg skrive på data-overflaten, på den delen av platen som ikke var fylt med data. Dermed var det ikke stort du fikk plass til hvis CDen var full av data... Testen kan du lese her)

Den første brenneren vi testet med støtte for LightScribe kom - ikke uventet - naturlig nok fra HP, og du kan lese omtalen her.

Mens HP leverte en komplett PC til test, leverte BenQ en retail-versjon av bare brenneren, komplett med programvare og - beskjedent nok - ett enkelt eksemplar av en CD som kunne brennes med LightScribe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer