BenQ DW800A DVD+RW

Det dukker fremdeles opp brennere som ikke er muliti-standard. Vi har testet BenQ sin nyeste brenner, som i utgangspunktet bare støtter DVD+R/RW, men som til gjengjeld er lynrask! Og vil du brenne -R, så finnes det faktisk muligheter for det også.

Publisert
Sist oppdatert

Nå har også BenQ kommet med en ny DVD-brenner, og de har i utgangspunktet satset på +R/RW formatet. Etter som DVD-spillere selges i stadig større antall, så er det en stadig synkende andel av DVD-maskiner som ikke klarer å lese DVD+R eller +RW. Det er bare en del av de eldste DVD-spillerne som har problemer med dette formatet, og disse har ikke vært i salg på lenge.

Derfor har BenQ tatt som utgangspunkt at det er tilstrekkelig med å støtte +R/RW. Skulle det likevel være behov for støtte for -R/RW, så finnes det en alternativ firmware som kan lastes ned. Denne er imidlertid ikke gratis, den koster 10 dollar og er sperret for å gjelde 1 installasjon. Grunnen til dette er at alle fabrikantene avkreves betaling (royalty) for å støtte DVD-R/RW-formatet, og dette må dekkes inn av sluttbrukeren. Ved å gjøre den utvidete støtten til en valgmulighet, sparer du 10 dollar i forhold til hva brenneren ellers ville ha kostet.

Vi har foreløpig ikke lastet ned denne firmwaren, men bare testet brenneren slik den leveres. Vi kommer muligens tilbake til dette.

Lynrask

Denne gangen gikk vi rett på testing av DVD+R med 8x plater, og registrerte fort at dette gikk unna. Den endte opp med 7:42 på 4 GB, og det er ny rekord! Plextor klarte dette på 7:59 og ble dermed detronisert som Den Aller Raskeste DVD-brenneren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer