BeOS 4.5 klar

Profileringen av BeOS som det optimale miljø for produksjon av lyd og bilde, er blitt enda sterkere i forbindelse med den nye versjonen. Samtidig er det faktisk gjort endringer som gjør at en del maskinvare ikke lenger støttes.

BeOS 4.5 klar
Publisert

Utviklingen av operativsystemer skjer i mange retninger. Det ser ikke lenger ut som om det er mulig å lage ett operativsystem som er ”best” for alle. Derfor har selskapet Be profilert seg enda sterkere mot det mange vil fnyse av som en liten og ubetydelig nisje: produksjon av musikk og video. Imidlertid kan denne nisjen bli stor nok til å være høyst levedyktig.

Dessuten blir det litt plagsomt i lengden, når alle skal strebe etter verdensherredømme.

Endringer i det skjulte

Det er først og fremst endringer i operativsystemets indre som preger versjon 4.5. Disse endringene skal gi enda bedre ytelse for tidskritiske prosesser, slik at systemet alltid følger brukerens fokus. Timeglass og ”Vennligst vent..” er bannlyst i BeOS.

Det er gjort mange endringer i BeOS’ Media Kit, som er grensesnittet for maskinvare og brukerprogrammer i forbindelse med lyd og bilde. Dette er gjort i tett samarbeid med ledende programvareutviklere som har annonsert støtte for BeOS. Resultatet av dette er at vi snart vil se flere konkrete produkter som skal gi vesentlig bedre ytelse under BeOS enn under Windows på den samme maskinvaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.