BeOS 4.5 på vei

Også BeOS har sin konferanse for utviklere. Dette er et viktig forum både for selskapet Be og utviklerne, hvor nye strategier og teknologier offentliggjøres for første gang.

BeOS 4.5 på vei
Publisert

Operativsystemet BeOS får stadig mer oppmerksomhet etter hvert som det utvikler seg og modnes. Produktet er i ferd med å opparbeide seg en profil, noe som var et sentralt tema under denne konferansen.

MediaOS

Tidligere har det pågått utvikling av mange forskjellige typer programvare, uten et spesielt tydelig fokus. Fra Be’s ledelse blir det nå tatt fastere grep om det som dreier seg om behandling av mediadata. Dette viser seg både i markedsføring og profilering av produktet og i prioritering av egenskaper for selve operativsystemet.

Bes grunnlegger og øverste leder Jean-Louis Gassée, er sitert i avisen San Ramon Valley Times fra den 9 april. Han uttalte seg om Microsoft's nye strategi og inntog i multimedia og konkluderte med et svært så frodig sitat:

"At a risk of being called sexist, ageist, and French: If you put multimedia, a leather skirt, and lipstick on a grandmother and take her to a night club, she's still not gonna get lucky."

Ingen rival for Microsoft

Be ble trukket fram som et eksempel på at Microsoft har konkurrenter, under rettsforhandlingene mellom Microsoft og det amerikanske handelsdepartementet. Be’s ledelse påpeker derimot at de har et typisk nisjeprodukt, og at det ville være selvmord å forsøke seg i konkurranse med Microsoft på det generelle markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer