BeOS i medvind

BeOS er et nytt operativsystem som er utviklet fra bunnen av. Det er ikke ment som konkurrent til Windows, MacOS eller Unix, men som et alternativt operativsystem for utvikling og krevende bruk av multimedia.

BeOS i medvind
Publisert

Endelig ser det ut til å løsne litt for BeOS, og flere aktører erklærer sin støtte: Både Emagic og Steinberg, to av verdens ledende utviklere av musikk- og lydprogramvare, annonserer nå at de vil lansere produkter for dette operativsystemet i løpet av kort tid. Emagic annonserer også støtte for sitt flerkanalslydkort Audiowerk8 og 8-ports MIDI-interface Unitor8 under BeOS. Hitachi lanserer en ny maskinserie i desember, som vil ha både Windows og BeOS ferdig installert. Det tyske firmaet Maxon, som lager 3D-modellerings- og animasjonsprogrammet Cinema 4D, annonserer nå at alle programmene vil lanseres for BeOS i tillegg til Windows og MacOS.

Med enda litt flere deltagere på banen, kan vi faktisk få et alternativ til dyre arbeidsstasjoner, siden BeOS er så mye mer effektivt.

Noe helt annet

BeOS er et radikalt annerledes operativsystem, sammenlignet med Windows, MacOS eller Unix. Det er nemlig spesiallaget for å håndtere mediastrømmer, som vil si lyd og video, og gir langt høyere ytelse på samme maskinvare.

Versjon 4, som lanseres på Comdex-messen i november, er blitt tilpasset sam-eksistens med Windows ved økt kompatibilitet, både når det gjelder diskformater og nettilkobling. Det skal være svært greit å gå fra Windows til BeOS og tilbake til Windows. De minuttene dette tar, spares fort inn hvis produktiviteten øker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.