Beskytt deg mot Conficker

... for i morgen smeller det.

Beskytt deg mot Conficker
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har utlovet en dusør på $250.000 til de som bidrar til informasjon slik at skaperne av Conficker blir tatt. Det er et varsko om hvor farlig denne ormen anses å være.

Og i morgen er D-dagen. Første april slår Conficker.C til, og det er neppe en tilfeldig valgt dag, siden alle superoverskrifter tas med en klype salt nettopp på denne dagen. Det som gjør Conficker ekstra farlig, er at ormen også blokkerer mange antivirusprogrammer, Windows-oppdatering etc., i tillegg til å hindre tilgangen til sikkerhetsrelaterte nettsider.

>> Blir du spionert på?

Det estimeres at så mye som 10 millioner Windows-maskiner verden over nå er tikkende bomber. Hva som skjer i morgen er det få som vet, men det man vet er at infiserte maskiner vil "ringe hjem" til et riktig utvalg av tjenere for å motta instruksjoner (250 nye URL-er genereres hver dag, og det ryktes om 50.000 URL-er i morgen). De infiserte maskinene utgjør dermed et gigantisk botnet, som Conficker-skaperne kan styre til å gjøre akkurat hve de vil.

Disse instruksjonene vil så gjøre at alle infiserte maskiner iverksetter en prosess, men ingen vet altså hva denne prosessen innebærer - sannsynligvis vil de gjøre noe sprell på nettet slik at store deler av Internett går ned for telling i morgen, men det kan også være at viruset gjør noe lokalt på maskinen som du helst skulle ha vært foruten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer