Beskytt deg mot keyloggere

Skeptisk til den lugubre nettkaféen på hjørnet?

PASS PÅ: Netcafeen kan snappe opp passordet ditt. http://www.flickr.com/photos/daquellamanera/ / CC BY 2.0
PASS PÅ: Netcafeen kan snappe opp passordet ditt. http://www.flickr.com/photos/daquellamanera/ / CC BY 2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken kunne vi meddele at epost-passordene til så mange som 30.000 personer hadde kommet på avveie. Det viste seg også at mange hadde valgt et enkelt passord.

Dog er det ikke alltid det hjelper med et avansert passord, for alt du skriver på en PC kan snappes opp.

Det kan være at du har vært så uheldig å bli infisert med spionvare, eller at du sitter på en nettkafe der eieren har installert en såkalt keylogger (tastelogger) for å snappe opp eksempelvis brukernavn og passord.

Riktignok har Windows et innebygget visuelt tastatur der du kan klikke på knappene med musa, men det fungerer slik at tastetrykkene kopieres til utklippstavlen, og en avansert tastelogger kan snappe opp dette også.

Ikke svar på denne e-posten

Den får imidlertid mer trøbbel dersom du bruker Neo's SafeKeys. Dette er et program du kan ha med deg på en minneplugg, slik at du bare kan plugge det inn i nettkafe-maskinen, starte det og bruke programmet for å taste inn passord i stedet for tastaturet.

Programmet gir deg et tastatur på skjermen der du kan trykke på tastene for å kopiere verdien til et passordfelt. Når du er ferdig med å skrive passordet, drar du innholdet i feltet til passordfeltet der du skal logge inn. Teksten tar ikke turen om utklippstavlen, og derfor er det langt tryggere enn å bruke Windows' innebygde funksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer