Beskytt deg mot keyloggere

Skeptisk til den lugubre nettkaféen på hjørnet?

PASS PÅ: Netcafeen kan snappe opp passordet ditt. http://www.flickr.com/photos/daquellamanera/ / CC BY 2.0
PASS PÅ: Netcafeen kan snappe opp passordet ditt. http://www.flickr.com/photos/daquellamanera/ / CC BY 2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken kunne vi meddele at epost-passordene til så mange som 30.000 personer hadde kommet på avveie. Det viste seg også at mange hadde valgt et enkelt passord.

Dog er det ikke alltid det hjelper med et avansert passord, for alt du skriver på en PC kan snappes opp.

Det kan være at du har vært så uheldig å bli infisert med spionvare, eller at du sitter på en nettkafe der eieren har installert en såkalt keylogger (tastelogger) for å snappe opp eksempelvis brukernavn og passord.

Riktignok har Windows et innebygget visuelt tastatur der du kan klikke på knappene med musa, men det fungerer slik at tastetrykkene kopieres til utklippstavlen, og en avansert tastelogger kan snappe opp dette også.

Ikke svar på denne e-posten

Den får imidlertid mer trøbbel dersom du bruker Neo's SafeKeys. Dette er et program du kan ha med deg på en minneplugg, slik at du bare kan plugge det inn i nettkafe-maskinen, starte det og bruke programmet for å taste inn passord i stedet for tastaturet.

Programmet gir deg et tastatur på skjermen der du kan trykke på tastene for å kopiere verdien til et passordfelt. Når du er ferdig med å skrive passordet, drar du innholdet i feltet til passordfeltet der du skal logge inn. Teksten tar ikke turen om utklippstavlen, og derfor er det langt tryggere enn å bruke Windows' innebygde funksjon.

Beskytt deg mot keyloggere


Sterke sikkerhetsmekanismer

Neo's Safekeys har også enda sterkere sikkerhetsmekanismer. Du trenger ikke en gang å trykke på knappene dersom du aktiverer hover-funksjonen, der det holder å stoppe muspekeren over en knapp i noen tideler for å simulere et tastetrykk (enkelte overvåkingsprogrammer tar nemlig skjermbilde hver gang musknappen trykkes), og du kan også stokke om plasseringen av bokstavene, der du også kan velge om bokstaven du velger skal være den som vises, eller den som ligger på den samme plassen til vanlig.

Norske Facebook-passord stjålet

I tillegg endres størrelse og plassering av vinduet hver gang du starter programmet, og muspekeren kan gjøres til en grå piksel hvis du virkelig vil gjemme deg for de som ser på. Programmet kan også spytte ut tilfeldige tastetrykk som blander seg med de du angir slik at det blir svært vanskelig for en tastelogger å snappe opp bokstavene.

Les mer og last ned: Neo's SafeKeys

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer