Beskytt ditt trådløse nettverk

Lett å gjøre det litt vanskeligere for datasnokere. av Fredrik Bølstad

Beskytt ditt trådløse nettverk

Måten datamaskiner kommuniserer på har tradisjonelt sett ikke blitt utviklet med sikkerhet i fokus. I dag brukes det beklageligvis fortsatt mange eldre teknologier med grunnleggende mangler når det kommer til autentisering og kryptering. Dermed blir det ofte enkelt for datasnokere å få tilgang til dataene.

Et av de beste eksemplene på sistnevnte er faktisk GSM-nettverket, men her trenger man i det minste noe spesialutstyr for å kunne fange opp trafikken. En litt mer utsatt teknologi er imidlertid trådløse nettverk (WLAN). Her finner snokerne faktisk alt de trenger til noen hundrelapper hos din lokale elektrovareforhandler.

Innholdsfortegnelse:

  1. Hvem bryter seg inn og hvorfor?
  2. Hva kan ubudne gjester foreta seg?
  3. Hva burde jeg gjøre - og hvordan?
  4. Andre tiltak?

Hvem bryter seg inn og hvorfor?

Men før vi går inn i materien; hvorfor i all verden skulle noen være interessert i å ”cracke” ditt nettverk? Det er et spørsmål uten et entydig svar, og med mindre du er innblandet i noe lugubert eller topphemmelig, er det mye som tyder på at du bare er uheldig om noen bestemmer seg for prøve å cracke nettverket ditt - altså å finne passordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer