Beskytt sarte CD/DVD plater

I motsetning til kondomet, som både beskytter den det sitter på og de omgivelser den oppsøker, så har d_skin en enklere oppgave. Og ideen er slett ikke dum.

Beskytt sarte CD/DVD plater
Publisert
Sist oppdatert

CDer ble i sin tid lansert som nesten usårlige. Riper og hakk skulle ikke kunne påvirke lyden, på grunn av den avanserte feilkorreksjonen. Sammenlignet med vinyl, var dette riktig. En LP med tilsvarende riper ville ikke vært spillbar.

Men i den harde virkeligheten har det vist seg at både CD og DVD-plater slett ikke tåler spesielt hardhendt behandling. Om dette skyldes at vi har blitt mer uforsiktige og skjødesløse skal vi ikke påstå. Men et hvert hjem har vel snart opplevd plater som ikke lenger fungerer tilfredsstillende.

I tillegg til å vaske med mildt såpevann, som ofte hjelper ved å fjerne ”møkk” i de små ripene, så finnes det midler og små innretninger som fyller igjen riper og sliper overflaten glatt igjen.

Men det beste er kanskje å være føre var?

D_skin – til å træ på

En løsning på problemet, som rett og slett skal hindre at det oppstår, er d_skin fra det amerikanske firmaet med samme navn.

De har laget et slags ”overtrekk” til CD og DVD, som beskytter beskyttelseslaget(!) på platene. Materialet er svært tynt og skal ikke påvirke lesingen av platene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer