Best 4800x

Best 4800x er en bærbar PC som først og fremst imponerer fordi den er svært billig. Ytelsesmessig kommer den ikke spesielt godt ut, men med en 12,1 tommers TFT-skjerm får man mye PC for pengene.

Publisert

bærbar PC. På den annen side har denne maskinen én viktig egenskap, det dreier seg nemlig om en særdeles prisgunstig liten PC. Da er det ikke Best 4800x er i og for seg en ikke så altfor spesiell så altfor vanskelig å forsvare at den kun har en 166 MHz prosessor installert.

Utseendemessig ser faktisk ikke denne PCen særlig billig ut. Den er -- med en bærevekt på 3,3 kilo ganske midt på treet når det gjelder størrelse, og ytelsen er der man kan forvente av en 166 MHz PC. Likevel er vi altså småimponerte over pris/ytelse på denne PCen.

Best 4800x er grå, og benytter en såkalt TouchPad til pekerstyring. Den har en 12,1 tommers TFT-skjerm med oppløsning på 800 x 768 punkter, og høyttaler på hver side av TouchPad'en. I tillegg har den innebygget separat utgang for tastatur og mus, slik at man slipper å benytte en splittkabel for å bruke disse samtidig. Den har også midi/joystick-utgang og utgang til diskettstasjon. Sistnevnte følger med som standard, og kan også settes inn i PCen istedenfor CD-ROM-spilleren.

Best er ikke noe kjent PC-merke. Leverandøren produserer heller ikke maskiner selv, de får heller tak i de bærbare PCene de selv mener er blant de beste på markedet, og selger de altså i Norge med sin egen logo. Vi vil ikke ta stilling til om dette er bra eller dårlig, realiteten er jo at mange PC-leverandører går til andre produsenter for å få laget enkelte av modellene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer