BEST 8950

BEST 8950 er den første bærbare Pentium III-maskinen som har vært testet i Norge. Og ytelsen er så vanvittig god at vi har måttet justere karakterene for alle andre bærbare PCer vi har testet. Men det er ikke det eneste som imponerer oss ved denne PCen…

Publisert

BEST 8950 er fryktelig stor og tung, men det er ikke uten grunn. Ikke bare har maskinen den kraftigste prosessoren vi har sett i noen bærbar maskin hittil, den har også større skjerm enn noen annen maskin vi har testet.

Spesifikasjoner

BEST 8950 leveres med en 15"-skjerm som kan vise opp til 1024x768 piksler i 32 biters farger (tilsvarer millioner av farger pluss teksturer). Og ettersom maskinen har et videominne på 8 MB, kan den enkelt drifte en 19"-skjerm i tillegg slik at det digitale skrivebordet dekker to skjermer.

Tastaturet er 369 cm3 stort og inneholder et eget numerisk tastatur, noe som ingen andre bærbare PCer i denne testen har. Alt i alt har BEST 8950 hele 102 taster.

Men for å kunne gi plass til alt dette, har maskinen blitt ualminnelig stor. Et volum på 5502 cm3 er rundt 80% større enn gjennomsnittet for de bærbare PCene vi har testet, og vekten er hele 60% over gjennomsnittet, med 4,38 kg. Sammen med strømomformeren blir den totale vekten nesten 5 kg. Og det er mye!

Prosessoren er en splitter ny mobil Pentium III med klokkehastighet på 500 MHz. Internminnet på testmodellen var 256 MB, men standard er 64 MB. Harddisken hadde 9,3 GB lagringskapasitet, men vanlig er 4 GB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer