Best i test

La det være sagt med en gang: du gjør neppe et bomkjøp med mindre du betaler alt for mye.

Publisert
Sist oppdatert

Produktfoto: Per Ervland

Aldri før har det vært billigere for et godt digitalkamera, og speilreflekskameraene i denne testen viser alle at det bor potensiale hos alle produsentene.

Det er ikke lenger noen kjempeforskjell på god og dårlig, og selv om vi har funnet vår favoritt blant denne gjengen, bør du tillate deg å gjøre et par vurderinger på egen hånd.

Ett av aspektene er rett og slett hvor godt kameraet er å holde i med dine hender, eller gjette litt med tanke på de hendene som skal bruke kameraet mest hvis du har tenkt til å gi det bort til jul.

En med små hender vil kanskje synes at Nikon D80 blir i overkant stort, mens en med store hender vil synes det lille grepet på Canon EOS 400D gjør det vanskelig å betjene kameraet. Prøv i en butikk - kjenn på dem, sjekk at du rekker alle knappene og at det føles komfortabelt å holde i - mange mener faktisk at dette er ett av de viktigste punktene å tenke på når du skal ha nytt kamera og er ting som uansett ikke går an å vurdere på vegne av alle.

I tillegg kan det være at du har en gammel onkel som har en haug av Minolta-optikk liggende, og at du derfor vil komme veldig godt ut av det økonomisk om du går for Sonys modell, eller Pentax, for den saks skyld. Hvis du har kamerainteresserte venner som allerede har kjøpt kamera, er det også verdt å vurdere muligheten for å byttelåne optikk. Med unntak av Sony/Minolta, Pentax/Samsung og Olympus/Leica/Panasonic er det ingen objektiver som kan brukes på ulike kameramerker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer