Best i test

Denne testen er gjort i samarbeid med TV2 hjelper deg. Vi har vurdert 6 kameraer med en pris på under 5.000 kroner inkl. mva., og en oppløsning på 1024 x 768 eller mer. Når vi har kåret en vinner, er vi sikre på at vi har funnet det kameraet som passer best for familiebruk.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

I løpet av de siste to årene har digitale kameraer utviklet seg i et forrykende tempo. Men fremdeles er det ikke mange kandidater som møter opptakskriteriene som er satt i denne testen, og pr. dags. dato har vi dekket over stort sett hele markedet med disse seks finalistene.

Vi har lagt vekt på at kameraet skal passe så godt som mulig til familiebruk og enkel forretningsbruk, og med det som utgangspunkt, er det ikke noe problem å kåre

3180">Kodak DC210 plus

til Best i Test. Dette kameraet tar gode bilder, og pakken inneholder både kraftige oppladbare batterier og god og nyttig programvare. Her vil du derfor finne alt du trenger for å komme i gang med digital fotografering på en enkel og god måte.

Blant kameraene som kunne gjort det bra, er Olympus C-830 L som tar de skarpeste bildene. Bildene er imidlertid gjennomgående for mørke, og må derfor justeres. Kameraet er dessuten ikke helt enkelt å bruke.

Også Canon Powershot A5 kunne vært et godt valg hvis bildekvaliteten hadde vært bedre. Dette kameraet har et glimrende design, og testens beste batteriløsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer