Best i test

Verden endrer seg, og DinSide Data endrer seg med den. Nå har vi lagt om vår test av blekkskrivere, og tester i to hovedkategorier: hjemmeskrivere og kontorskrivere.

Publisert

For å gjøre sammenligningen så god som mulig, har vi valgt to priskategorier som utgangspunkt. I kontorklassen tester vi skrivere i prisområdet 3-4.000 kroner inkl. mva. I hjemmeskriverkategorien tester vi skrivere som koster rundt 2.000 kroner inkl. mva.

Nytt i denne testen er også at vi tester driftskostnader. For å gi deg et godt beslutningsgrunnlag, har vi skrevet ut et A4-ark med en collage av tre typiske fotografier. Dette er de dyreste utskriftene, og forskjellene mellom de ulike produsentenes kostnader er enorm

Vi har altså ikke laget en fortettet utskrift slik det er vanlig når kostnader testes. Vår test vil derfor gi deg et helt korrekt bilde av hvor mange fargeutskrifter med høy kvalitet du kan forvente fra hver enkelt skriver.

Kontorskrivere

I kategorien kontorskrivere (3-4.000 kroner inkl. mva.), har vi testet HP 895Cxi, Lexmark Z51, Olivetti XXX, Epson 900 og Canon BJC 6000. Lexmark Z51 er litt rimeligere (2.500 inkl. mva) men passer likevel i kategorien siden den har høyere driftskostnader.

Flere av disse skriverne er gode kjøp, og her er noen tips: Er du mest opptatt av at skriveren skal være støysvak, er HP og Lexmark gode valg. Er du mest opptatt av utskriftskvaliteten, er Epson det beste valget. Er du mest opptatt av driftskostnader, er Canon BJC 6000 det beste valget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer