Beste PC-tilbud - juli(/august)

Vi har nå testet de tre mest populære PC-ene til 10.000 kroner, og denne gangen var det faktisk nokså enkelt å kåre beste tilbud.

Publisert
Sist oppdatert

Joda, vi VET at juli har kommet og gått, men selv datajournalister trenger å rive seg vekk fra PC-benken en gang i blant for å innta B- og D-vitaminer i sommersola.


Men dere har for all del ikke ventet forgjeves. Vi er delvis tilbake fra vitaminkjøret, og hele uka har undertegnede fått lov til å kose seg med de tre mest populære av denne sommerens syv PC-tilbud.

--> Rett til konklusjonen

For dere som ikke helt husker hvilke av de opprinnelige PC-tilbudene til 10 000 kroner som ble stemt frem til å testes oppsummerer vi kort:

Datakjeden: Intel Core 2 Duo E8400 (3,0 GHz), 4 GB RAM, 500 GB 1 TB harddisk, GeForce 260 GTX (896 MB) grafikk og 22" bredskjerm fra Asus.

Komplett.no: Intel Core 2 Duo E8200 (2,66 GHz), 4 GB RAM, 500 GB + 500 GB harddisk, GeForce 9800 GTX (512 MB) grafikk og 24" bredskjerm fra BenQ.

Netshop: Intel Core 2 Duo E8400 (3,0 GHz), 4 GB RAM, 640 GB harddisk, ATI Radeon HD 4870 (512 MB) grafikk og 24" bredskjerm fra LG.

Samtlige tilbud kommer med Microsoft Windows Vista Home Premium installert.

(Les videre under reklamen)

Stor forskjell?

Det er flere likheter ved disse tre løsningene, blant annet like mye systemminne og nesten lik prosessor, men det er også et par fundamentale forskjeller. Ingen av grafikkløsningene er for eksempel like, og forskjellige kabinett betyr ulike muligheter for kjøling og støydemping.

I denne testen har vi lagt vekt på er kvalitet på komponenter, støy og hvor gjennomtenkt totalløsningen er. Vi har selvfølgelig også sett på ytelsen.

Beste PC-tilbud - juli(/august)Fra venstre: Datakjeden, Komplett.no og Netshop.

Merk at du får mye for ti tusenlapper i dag - dette er kraftige datamaskiner som kan takle det meste av jobber. Har du ikke planer om å bruke den til spill eller krevende jobber - altså at du nøyer det med enkle kontorapplikasjoner, surfing, epost og chat - vil en datamaskin til halve prisen egentlig holde fint.

La oss starte med å se nærmere på godsakene -->

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer