Betal for å sende melding på Facebook

Facebook eksperimenterer med nok en inntektskilde.

Facebook prøver nå ut en ny mulighet der man kan betale $1 for å sende meldinger til fremmedes innboks.
Facebook prøver nå ut en ny mulighet der man kan betale $1 for å sende meldinger til fremmedes innboks. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange har Facebook-meldinger blitt den foretrukne kanalen for kommunikasjon med venner i stedet for epost og SMS, og for to år siden fikk alle Facebook-brukere sitt brukernavn@facebook.com som en ekstra epostadresse.

Alle eposter som sendes dit og som ikke kommer fra venner, havner i en «annet»-mappe som er tilgjengelig på meldingssiden. Eller, for å presisere litt – Facebook gjør en beregning av hvorvidt meldingen kommer fra en som står «nær nok» basert på felles venner og så videre. Hvis ikke den kommer fra en som er nær, havner den i «annet»-mappen. Meldinger som havner i denne mappen blir du ikke varslet om.

I fjor fant vi plutselig en drøss av meldinger i denne mappen som vi ikke hadde lest:

Har du lest alle Facebook-meldingene dine?

I følge Facebook selv eksperimenterer de nå med muligheten til å la Facebook-brukere betale for å sende meldinger til folk de ikke kjenner, men der meldingen allikevel havner i innboksen og ikke i «annet»-mappen; altså sidestilt med meldingene man får fra venner.

Tanken er at det ikke alltid er slik at Facebook kan gjøre en kvalifisert vurdering av om meldingen bør dukke opp i innboksen hos mottakeren; for eksempel dersom du ønsker å kontakte en som har holdt et foredrag du gjerne ville følge opp med spørsmål, men der dere ikke har noen felles venner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer