Setapp – en slags Netflix for programmer

Betal månedlig for å bruke en haug av programmer

App-buffet for Mac lansert i betaversjon.

Betal månedlig for å bruke en haug av programmer
Publisert
Sist oppdatert

Både for film og musikk har det blitt populært å betale en månedlig sum for et rikt utvalg, snarere enn å kjøpe titlene én og en.

Forretningsmodellen har også gjort sitt inntog på PC-fronten, der aktører som Adobe og Microsoft nå lar deg leie programmene deres mot en månedlig avgift fremfor å kjøpe dem for flere tusen kroner.

En slags Netflix for Mac-programmer

Setapp er en tjeneste som nettopp er lansert i (gratis) betaversjon. Her er tanken at du kan betale en månedlig avgift (10 dollar) og da ha tilgang til en haug av programmer.

Foreløpig er det snakk om rundt 50 av dem. Skaperne, MacPaw, tar høyde for flere, men ikke alt for mange heller. I et intervju med The Next Web, sier MacPaw-sjef Oleksandr Kosovan at de maksimalt vil ha 300 av de beste appene tilgjengelig via tjenesten.

MacPaw er blant annet kjent for å ha laget diskoppryddingsprogrammet CleanMyMac, samt Gemini, et program som finner filduplikater på datamaskinen.

Bakes inn i operativsystemet

Vi har prøvd betautgaven en stund allerede. Setapp fungerer ved at man først installerer et program, og deretter dukker Setapp-appene opp som et eget punkt i Finder-menyen og på menylinja på toppen av skjermen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer