Kontaktløs betaling i butikk:

Betale med mobilen, klokka, eller nettbrettet?

Med disse løsningene kan du betale på butikken uten å ha med deg bankkortet.

KORTLØS BETALING: Lei av å betale med bankkortet? Nå fungerer klokka eller mobilen like godt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
KORTLØS BETALING: Lei av å betale med bankkortet? Nå fungerer klokka eller mobilen like godt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert

Nylig ble det klart at Sbanken kaster seg på Apple Pay-bølgen og gjør den kontaktløse betalingsmetoden i butikk tilgjengelig for sine kunder.

For mange er det å kunne betale uten å måtte dra kortet, eller en gang ha med lommeboka fristende, og med Apple Pay får du akkurat det.

Så hva hvis du ikke har iPhone eller Apple-watch? Frykt ikke, det fins mange gadgets på markedet som lar deg betale på samme måten.

Near Field Communications

De kontaktløse betalingsløsningene bruker et system kalt NFC, eller Near Field Communication.

Betalingsterminaler som i dag kan ta imot kontaktløs betaling fra bankkort, med «tæpping», kan også ta imot betalinger fra for eksempel Apple Pay.

– Terminalene bruker i dag NFC for å kommunisere kontaktløst/trådløst med betalingskort, og mobiler og Apple Pay benytter seg av samme teknologi for å kunne gjennomføre en betaling i butikk, sier Ove Skeie i Nets i en pressemelding.

Dersom du laster ned en digital lommebok, såkalt Wallet, og laster inn bankkortet ditt, skal du kunne betale uten å ha kortet fysisk i nærheten. Såframt du er kunde i riktig bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer