Betale over Internett

Publisert
Sist oppdatert

Hei Jeg har et spørsmål, kanskje litt på side av de vanlige spørsmål: Har planer om å betale reise på nettet. Denne nettsiden har sikkerhet for nettbetaling. Det vises av at adressen innledes med "https..." samt at det vises en lås på stripen øverst til høyre.

Kan man da være 100% sikker på at ikke kortet mitt kan misbrukes av utenforstående? Med hilsenJan

Datadoktoren svarer

Hei Jan,

https betyr enkelt forklart at datatrafikken mellom din datamaskin og serveren nettsiden ligger på er kryptert. Sjansen for at noen skal kunne snappe opp og utnytte seg av data sendt over en slik forbindelse er svært, svært liten.

Hva du derimot har mindre kontroll over er hva som skjer med dataene når de har kommet frem til den andre enden, så pass på at nettstedet du skal handle hos er en seriøs aktør. Store, kjente selskaper bør du ikke ha noen betenkeligheter med å bruke, er det derimot et mindre du aldri har hørt om er det lov å være skeptisk. Forhør deg i så fall litt rundt før du gjennomfører en handel.

Er du litt nervøs kan du skaffe deg et eget kort kun til nettbruk, som du da kan overføre penger til når du skal handle noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer