Bidrag 1: VHS-PCen

Eier: Ove Petter Tro

Publisert
Sist oppdatert

Her er Ove Petters beskrivelse. Bildene finner du nederst:

Din mening!

Hvilken PC synes du er tøffest? (Avsluttet)
alt 1: VHS-PCen(36%) 1562
alt 2: Akryl-PCen(21%) 937
alt 3: Elg-PCen(17%) 724
alt 6: Lian-PCen(12%) 535
alt 5: Raidmax-PCen(10%) 454
alt 4: Stresskoffert-PCen(4%) 166
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Hei.


Jeg har 'resirkulert' en gammel defekt VHS-spiller til å bli en PC for video/Tv-bruk.

Den består av kabinettet fra en Panasonic NV-2000 (ca. 1982-modell, tusen takk til min søster Bodil som ikke kastet den :-), et MSI K7T hovedkort (ikke noe Mini-ITX her i gården!), Athlon 1400, ATI Radeon All-In-Wonder m TV-tuner, Hercules lydkort med både analog og digital utgang, 3Com nettverkskort, 30GB disk, Trådløst tastatur/mus.

Maskinen er i daglig bruk til å se filmer, webTV, høre på radio med Winamp... Skjermkortet er koblet til TV-antenne slik at jeg kan bruke den til å ta opp video, timeshifte programmer osv. Alle viftene går så sakte som mulig, og harddisken (5400 rpm) er i en støy- og vibrasjonsdempet metallboks. Den er så godt som lydløs, høres mye mindre enn når den gikk med kassetter i gamle dager. Kan øke hastigheten på CPU-viften samt åpne deksel hvis nødvendig f.eks. ved videokomprimering, men ved vanlig bruk trengs ikke det. CPU er klokket NED til 1000MHz for å minske varmeutvikling, den har fremdeles mer enn nok fart til å spille video osv.

PC'en er koblet til projektor og surroundanlegg, samt nettverket. Lyden sendes analogt ved vanlig 2-kanals lyd, eller via en optisk digital kabel hvis jeg spiller en film med Dolby Digital. LCD-panelet viser status, hvor mye data som er overført osv. Lysdioden i REC-knappen viser diskaktivitet... ;-)

Kontaktene i front tar analog video inn (både composite og SVideo) samt lyd, hvis jeg vil ta opp noe fra en annen videospiller eller kamera.

Det ligger en liten 'worklog' av selve byggeprosessen på http://home.online.no/~ove.tro/videopc/.

Håper jeg får være med videre i konkurransen, det var et sånn styr å koble fra alle kablene for å få flyttet den frem på gulvet... ;-)

Bilder

Bidrag 1: VHS-PCen


Bidrag 1: VHS-PCen


Bidrag 1: VHS-PCen


Bidrag 1: VHS-PCen


Bidrag 1: VHS-PCen


Tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer