Bidrag 1: VHS-PCen

Eier: Ove Petter Tro

Publisert
Sist oppdatert

Her er Ove Petters beskrivelse. Bildene finner du nederst:

Hei. Jeg har 'resirkulert' en gammel defekt VHS-spiller til å bli en PC for video/Tv-bruk.

Den består av kabinettet fra en Panasonic NV-2000 (ca. 1982-modell, tusen takk til min søster Bodil som ikke kastet den :-), et MSI K7T hovedkort (ikke noe Mini-ITX her i gården!), Athlon 1400, ATI Radeon All-In-Wonder m TV-tuner, Hercules lydkort med både analog og digital utgang, 3Com nettverkskort, 30GB disk, Trådløst tastatur/mus. Maskinen er i daglig bruk til å se filmer, webTV, høre på radio med Winamp... Skjermkortet er koblet til TV-antenne slik at jeg kan bruke den til å ta opp video, timeshifte programmer osv. Alle viftene går så sakte som mulig, og harddisken (5400 rpm) er i en støy- og vibrasjonsdempet metallboks. Den er så godt som lydløs, høres mye mindre enn når den gikk med kassetter i gamle dager. Kan øke hastigheten på CPU-viften samt åpne deksel hvis nødvendig f.eks. ved videokomprimering, men ved vanlig bruk trengs ikke det. CPU er klokket NED til 1000MHz for å minske varmeutvikling, den har fremdeles mer enn nok fart til å spille video osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer