Bidrag 3: Elg-PCen

Eier: Tormod Sandtorv

Publisert
Sist oppdatert

Beskrivelse av bidraget følger, og bilder ligger nederst. PS! Anbefalt lesning :-)

Din mening!

Hvilken PC synes du er tøffest? (Avsluttet)
alt 1: VHS-PCen(36%) 1562
alt 2: Akryl-PCen(21%) 937
alt 3: Elg-PCen(17%) 724
alt 6: Lian-PCen(12%) 535
alt 5: Raidmax-PCen(10%) 454
alt 4: Stresskoffert-PCen(4%) 166
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Mitt bidrag er av en litt spesiell karakter. Jeg har sett at de fleste prøver å overgå hverandre i hvor kul og fancy man kan få en pc, så derfor bestemte jeg meg for å prøve et annet seriøst prosjekt: lage norges styggeste kabinett!

Dette fikk, synes jeg, et ganske bra resultat. I tillegg til utseende har jeg også fått med et par finesser jeg tror er ganske interessante.

La meg begynne med at kabinettet er snekret sammen av tilfeldig materiale i en garasje (med dårlig lys). Det er også bygget helt fra grunnen,og alle oppmålinger er selvfølgelig tatt med øyemål. sjelettet ble deretter satt sammen med hammer og spiker.

I fronten er det laget et hull for å romme en cdrom. Her har jeg montert et myntinnkast(!), som gjør at man må putte på penger for å starte pcen. Denne fungerer på den måten de to ledningene til power-bryteren splittes, og monteres slik at de vil kortslutte kretsen i kontakt med en mynt.på baksiden er det montert en liten beholder for pengene (fungerer ypperlig som sparebøsse).

I tillegg er det på fremsiden av kabinettet montert et rimelig stort horn (fra hvilket dyr er jeg litt usikker på) som får pcen til å se virkelig så skummel ut. i hullene hvor øynene engang var er power og HDD LEDene montert (LEDene forleget vha fantastiske lodde-skills ;)

for å få det litt ekstra stygt, er det også noen elg-klistremerker frempå :)

På baksiden er det snekret skrått, og kun uttakk for strømforsyningen. Alle andre kabler kommer ut UNDER kabinettet. Dette fordi hovedkortet er snudd 90 grader, og alle utganger og kort peker da nedover. Dette skapte også problemer for strømkablene som da ikke ble lange nok. De måtte forlenges litt. Sidedøra på siden av kabinettet er byttet ut med det jeg vil kalle gardiner, tatt fra noen gamle brune og elegante sofaputer. kabinettet er stort og luftig, som gir god kjøling. Det vekker også stor oppsikt på LAN.

Cdrom og diskettstasjon har måtte vike av praktiske grunner, og blir kun tilkoblet i ytterst trengende situasjoner. All nødvendige installasjoner ol. går istedet via nettverket. Harddisk holderen er revet ut fra en gammel Compaq.

Bilder

Bidrag 3: Elg-PCen
Front med myntinnkast
Front med myntinnkast Vis mer
Baksiden
Baksiden Vis mer


Tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer