Bildekvalitet, karakterer og konklusjon

Et kamera er lite verdt dersom det ikke klarer å ta bra bilder. Og joda, Exilim får bestått og vel så det.

Publisert
Sist oppdatert

Du kan ikke forvente bilder i superklassen fra et så lite kamera, men Exilim EX-Z3 gjør sakene sine likevel bra. Joda, det er noe bildestøy her og der, og pikselfeilene som vi oppdaget da vi testet Optio S, har heller ikke Casio klart å radere helt bort. Skarpingen er også for sterk, synes vi, men alt i alt er vi brukbart fornøyde.

Husk å holde deg nært motivet når du knipser innendørs, og bruk heller full vidvinkel enn full tele dersom lysforholdene er dårlige.

Noen av bildene vi tok hadde en tendens til å bli litt uskarpe i venstre bildekant, og kollega Kai Thon i Digit.no har også opplevd dette på sitt første testkamera. Han fikk tilsendt et nytt, som ikke hadde den svakheten. Så hvis du opplever det samme, er det en klar reklamasjonsgrunn, mener vi.

Klikk her for å se noen av bildene som vi tok med kameraet

Konklusjon

Av de aller minste kameraene vi har testet, er dette det beste. Ingen tvil om det. Det har både en robust innpakning, stor LCD og er meget brukervennlig. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Det er på det rene at du vil få bedre bilder fra kameraer i denne prisklassen dersom du er villig til å godta et større kamera. Men kompromisset mellom størrelse og bildekvalitet er slett ikke verst på Exilim EX-Z3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer