Bildekvalitet, karakterer og konklusjon

Standard bildestørrelse er 2272x1504 punkter, som gir et bredde-høydeforhold som tilsvarer fotoprint i 15x10 cm.

Publisert
Sist oppdatert

Det er første gang vi tester et kamera som har denne innstillingen som standard. Du kan i tillegg velge 2272x1704 punkter (skjermtilpasset), samt de noe spesielle oppløsningene 1120 x 840 og 544 x 408 punkter. Filmopptakene får en oppløsning på 320 x 240 punkter, 15 bilder pr sekund i AVI-format (med lyd).

Du kan velge mellom tre forskjellige grader av JPEG-komprimering, i tillegg til ukomprimert TIFF-format. Kameraet bruker SD-minnekort til lagring av bildene, og et 32 MB kort følger med kameraet. Det gir plass til rundt 14 bilder hvis du bruker automatiske innstillinger (for print).

Ikke nr 1

Når det gjelder bildekvalitet, havner Digimax V4 ut omtrent midt på treet. Bildestøyen er moderat i de fleste tilfeller, men fargemessig er det ofte en god del å hente i forhold til de beste.

Både inne- og utebildene som vi tok, fikk ofte et rød/gulstikk, og bar preg av en noe unøyaktig automatisk hvitbalanse. Du kan forresten velge mellom tre forhåndsprogrammerte innstillinger for hvitbalansen dersom du opplever tilsvarende problemer med helautomatikken. Enkelte bildeprogrammer, for eksempel Photoshop, har dessuten glimrende verktøy for å rette opp farger og lys i etterkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer