Bildekvalitet og konklusjon

Godt, men ikke perfekt.

Bildekvalitet og konklusjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har kommet til den siste delen av denne testen, og for de fleste er det nettopp bildekvaliteten som er det viktigste punktet.

For - det hjelper lite med god brukervennlighet og snasne funksjoner om ikke bildene holder høy kvalitet.

Det skal sies at det omtrent er umulig å kjøpe katta i sekken dersom du kjøper et nytt speilreflekskamera i dag. Alle produsentene leverer meget gode bilder, og det er småting som gjør at enkelte skiller seg ut.

Punktet der dagens testmodeller gjør det litt mindre godt enn sine konkurrenter, er støynivå ved høye ISO-verdier. Det er nærliggende å tro at Olympus har litt trøbbel med dette siden sensoren er mindre (pikseltettheten er høyere enn på A350 selv om oppløsningen er lavere), og Sony har fremdeles mye støy i sine bilder fra ISO 800 og oppover, i tillegg til at støyreduksjonen blir i overkant aggressiv og fjerner detaljer fra bildet.

Her ser du eksempler på 100% utsnitt ved ISO 800:

Hvor stort problemet er, er imidlertid en annen diskusjon. Det ser riktignok ikke så pent ut ved 100% visning på skjerm (som i eksempelet over), men i fullskjermvisning, på et 10x13-bilde eller i A4-format er ikke dette noe folk flest vil legge merke til. Det er også verdt å ha i bakhodet at bildestabilisering gjør at du i mange situasjoner kan bruke lavere ISO-verdi enn om du ikke har et stabiliseringssystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer