Billig 32 MB ATI-skjermkort

ATIs nyeste skjermkort er priset for å brukes i billige maskiner, men har allikevel 32 MB videominne og skikkelig støtte for DVD.

Billig 32 MB ATI-skjermkort
Publisert

XPERT 2000 er ATIs siste skjermkort, og selv om det er beregnet på billige maskiner, gir det en ytelse som for kort tid siden hørte til det beste på markedet.

Kortet skal klare å gjengi høye oppløsninger med 32-biters farger uten synlig tap i hastigheten. Maksimal gjengivelse for 3D-grafikk er 1900 x 1200 piksler i 32 biters farge, og 2D kan gjengis opp til 1600 x 1200 med en skjermoppfriskning på 85 Hz.

XPERT 2000 er bygget for å gi skikkelig støtte for DVD, og skal ha kapasitet for å gjengi DVD-filmer bortimot uten å belaste prosessoren direkte.

Kortet er beregnet for maskiner med Pentium II/III eller Celeron-prosessor, og det trenger en AGP 2X buss på hovedkortet. Det benytter en 128-biters RAGE 128 grafikkbrikke, og støtter aksellerasjon for DirectX, Direct3D og OpenGL.

Ikke utbyggbart

Det som kortet mangler i forhold til 2660">ATI Rage Fury, som er dagens toppmodell, er TV-utgang og AMC. AMC står for ATI Multimedia Channel og lar deg koble til ekstrautstyr som f.eks. et TV-kort. Kortet har heller ingen vanlig feature-tilknytning som er vanlig på alle skjermkort i dag. Grunnet kortets noe spesielle utforming (se bildet), vil det heller ikke passe i en bordmodell-PC med LNX-utforming på hovedkortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer