Billig å oppgradere PC-en

Komplett med oppgraderingspakke til under tusenlappen.

Alt du trenger er et hovedkort, prosessor og nytt minne, og du har i praksis en "ny" PC. Vurder også å bytte ut harddisken, gjerne med en SSD. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Alt du trenger er et hovedkort, prosessor og nytt minne, og du har i praksis en "ny" PC. Vurder også å bytte ut harddisken, gjerne med en SSD. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noe av det kjekkeste ved å være eier av en stasjonær PC er at den som regel er meget enkel å oppgradere. Spesielt gjelder dette PC-er som du selv har satt sammen, eller som er satt sammen av en av de norske PC-leverandørene.

Ikke bare er det enkelt, det er også rimelig. Noen nettbutikker selger oppgraderingspakker bestående av hovedkort, minne og prosessor, og ofte er dette nok til at du kan gi en tilårskommen PC et nytt liv.

Les også: Så enkelt skrur du sammen en PC selv

Under tusenlappen

Hos Komplett.no kan du for eksempel oppgradere den med en pakke til under 1000 kroner. Da får du et relativt godt utstyrt microATX hovedkort fra Gigabyte, med blant annet USB 3.0-porter og støtte for harddisker på 3 TB og større, en A4-prosessor fra siste AMD-generasjon, samt 4 GB RAM.

Prosessoren har integrert Radeon grafikkbrikke, så du trenger ikke lenger et eget grafikkort. Hovedkortet har både VGA-, HDMI- og DVI-utganger, så du kan enkelt koble til den gamle skjermen din.

Ytelsesesmessig får du en PC som holder tritt med alle moderne operativsystemer og aktuelle programmer, alt av video og 2D-grafikk. Er det en spill-PC du er på utkikk etter, trenger du i tillegg et kraftig grafikkort, og da blir prisen vesentlig høyere. For de fleste av oss, som har et begrenset behov i den retning, er 995 kroner altså nok til å gi den gamle PC-en nytt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer