Billig bærbar PC til sommeren?

NYHET: Endelig begynner det å bli mulig å få seg en bærbar PC til en pris mellom 11.000 og 13.000 kroner uten at du må ta til takke med dårlig kvalitet. Vi har tatt en titt på maskinene som er på markedet akkurat nå, og forteller deg hva som er det beste kjøpet.

Publisert

Maskinene vi har sett på, har alle én ting felles. De har passiv skjerm. Dette er annerledes fra samtlige bærbare PCer vi har testet, som har aktiv skjerm. Passiv skjerm kommer nå for tiden med to teknologier, Dual Scan (DSTN) og High Performance Addressing (HPA).

Vi har sett på både DSTN og HPA, men ikke testet dem. Umiddelbart synes vi at HPA, som er en nokså ny teknologi, virker bedre. Fargene er friskere og oppdatering av skjerm merkbart raskere. Men noe skikkelig alternativ til aktiv skjerm, er det helt klart ikke.

Mister mye med passiv skjerm

Det du mister med passiv skjerm er faktisk ganske mye. Passiv skjerm henger litt etter, slik at hvis det er raske bevegelser på skjermen vil du ikke få et skarpt og fint bilde.

Passive skjermer sliter med forstyrrelser, slik at hvis det for eksempel er en lang svart, horisontal eller vertikal strek på skjermen, vil denne ofte fortsette som en lys strek til enden av skjermen. Derfor kan passiv skjerm vise seg å være lite egnet til å arbeide med grafikk.

En tredje svakhet går på lysstyrke. Skal maskinen brukes under forhold med sterkt motlys (for eksempel utendørs i sollys), risikerer du å se ingenting på skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer