Billig lettvekter fra Dell

Dell X1 er den letteste ultraportable fra selskapet noensinne og veier bare 1,14 kilo til en pris på 13.331 kroner. Samtidig kommer de med en ny billigmodell til halve prisen.

Billig lettvekter fra Dell
Publisert
Sist oppdatert

Dell X1 er den første ultraportable basert på nye Centrino, men får ikke glede av de nye prosessorene som ikke har kommet i ULV-utgaver enda. Derfor beholder maskinen systembuss på 400 MHz og Pentium 4 M 733-prosessoren på 1,1 GHz med 2 MB L2 cache.

Systemminnet blir derimot DDR2-400, som gir noe lavere ytelse enn det gamle DDR400-minnet på grunn av høyere tilgangstid.

Lettvekter

Det meste spennende er derimot vekten på 1,14 kilo, selvfølgelig i den letteste konfigurasjonen med 3-cellers batteri. Dimensjonene er på 25,0 x 286 x 196,8 mm - noe mindre enn et A4-ark.

Til tross for den lave vekten og lille størrelsen har Dell Latitude X1 både trådløst b/g-nettverk og innebygd Bluetooth som standard. Skjermen er i tillegg i bredformat.

Nye billig-maskiner

Samtidig tetter Dell et hull i lavprismarkedet, som har rykket stadig nærmere femtusenkronersgrensen i det siste. Dell Inspiron 2200 benytter "gamle" Centrino, og får systembuss på 400 MHz.

Til gjengjeld blir maskinene veldig billige i de laveste konfigurasjonene, og kan fåes for så lite som 6.831 kroner med Celeron M-prosessor, 15-tommers skjerm og 8-cellers batteri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer