Test av Remix Mini

Billig mini-PC som kjører Android-apper

Den koster bare noen hundrelapper og kan for eksempel bringe liv til den gamle PC-skjermen din. Men er den egentlig noe å ha?

MINI-MINI: Remix Mini er en av de aller minste mini-PC-ene vi har testet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MINI-MINI: Remix Mini er en av de aller minste mini-PC-ene vi har testet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk du med deg gjennomgangen vår av RemixOS? Dette er et gratis PC-operativsystem (som Linux og Windows), basert på mobiltelefon-systemet Android, men med et brukergerensesnitt som ligger mye nærmere Windows og ChromeOS.

Kjører du RemixOS, kan du i utgangspunktet boltre deg med hundretusener av apper og spill fra Google Play som du kan installere og kjøre på PC-en din.

Nå skynder vi oss å legge til at slett ikke alle apper er laget med tanke på å bruke mus og tastatur, men det er altså dette RemixOS legger opp til - og som til tider fungerer ganske så bra, viser vår test.

Egen mini-PC

Jide, selskapet som står bak RemixOS, har også laget sin egen Remix mini-PC, som kommer med RemixOS ferdig installert. Den kan du enkelt koble til skjerm, tastatur og mus - og så har du alt du trenger for å surfe på nettet, skrive dokumenter, sende eposter, se på videoer og bla i bildesamlingen din og andre oppgaver du kanskje bruker en Windows-PC til i dag.

Den lille boksen måler ikke mer enn 12 x 9 centimeter, og er 2,6 centimeter høy. På innsiden sitter en firekjernet ARM-prosessor på 1,2 gighertz, 2 gigabyte arbeidsminne og 16 gigabyte flashminne for lagring av apper og brukerdata, samt et trådløst nettverkskort som støtter 802.11b/g/n og Bluetooth 4.0.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer