Test: Multicom Talisa U231

Billig og bra PC til skoler og studier

Og den er i tillegg lydløs!

LETT OG ROBUST: Det er lett å tippe at denne PC-en er langt dyrere enn den i realiteten er. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LETT OG ROBUST: Det er lett å tippe at denne PC-en er langt dyrere enn den i realiteten er. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er midt i ferien for de fleste, tikker klokka raskt mot skolestart. Det betyr samtidig at tusenvis skal ut i markedet for å kjøpe ny PC.

Og mens vi her i Dinside ofte tester de dyre og mest spennende PC-nyhetene, er det ikke til å stikke under stol at de fleste av oss egentlig kan klare oss med noe mye enklere. Hvis du trenger en maskin til skoleoppgaver, musikk, film og sosiale medier, kan det for eksempel være hensiktsmessig å se på helt andre egenskaper enn rå prosessorkraft.

Viktigere enn rå ytelse

Til skolebruk bør for eksempel robusthet, vekt og batteritid være noe av det viktigste å vurdere. Støy er også en faktor som bør tas med i betraktning, gitt at du mest sannsynlig skal bruke maskinen både på forelesninger og på lesesalen.

Har man i tillegg et begrenset budsjett, er det likevel mye å velge i. Et hett tips er å stifte bekjentskap med Chromebooks, de bærbare maskinene som er utstyrt med Googles ChromeOS, der det aller meste skjer på nettet. Disse koster vanligvis fra rundt 2.000 og oppover.

Lydløs skole-PC

Men også for deg som er svoren Windows-tilhenger, finnes det etter hvert en del å velge i i denne prisklassen. Dagens testprodukt er et godt eksempel. Dette er en helt fersk modell fra den norske PC-produsenten Multicom, som kanskje er mest kjent for kraftigere gaming-maskiner, som har mange av de egenskapene vi ville sett etter i skoleklassen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer