Billig skriver, dyrt blekk

Publisert

Dagens spørsmål:

Hei,

Jeg kjøpte en blekkskriver på tilbud til 990,- for en tid tilbake. Da jeg var i butikken i går for å kjøpe nye blekkpatroner, fikk jeg sjokk. To nye patroner kostet over 800 kroner. Jeg kunne jo nesten ha kjøpt en ny skriver for samme prisen! Finnes det billigere alternativer?

Hilsen Kjell, Sotra

Datadoktoren svarer

Dessverre er det slik i denne verden at det som regel er en bakside ved alt som er billig. Slik er det også med blekkskrivere. Hvis produsenten selger et produkt av høy kvalitet til en billig penge, kan du gå ut fra at driftskostnadene kommer til å bli høye.

Sannsynligvis finnes det løsninger for deg, men vi kan ikke slå fast om de er gode eller dårlige for nettopp deg. Her er et par:

1. Dersom blekkskriveren din er av merke Canon, Epson , HP eller Lexmark, kan det være en sjanse for at du kan kjøpe uoriginale patroner fra Pelikan. Disse er en god del rimeligere enn originalpatroner. Undertegnede har selv brukt Pelikan-patroner med en HP DeskJet 510 (sort), og var godt fornøyd med resultatet. Du får kjøpt Pelikan-patroner blant annet hos Tybring-Gjedde, og prisene ligger et godt stykke under originalpatronene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer