Billig speilrefleks fra Canon

Canon senker listen enda et hakk for de som vil skaffe seg digital speilrefleks

Publisert
Sist oppdatert
Kameraet vil være tilgjengelig fra juli 2008.


Canon sparket i gang "digital speilrefleks for alle" med sin EOS 300d høsten 2003. Siden den gang har etterfølgeren 350d i februar 2005, 400d på høsten i 2006. I januar 2008 slapp Canon 450d og allerede nå kommer EOS 1000D.

Modellbetegnelsen tar spranget et godt stykke videre, etter forhistorien skulle det ha tatt ganske mange år før vi havnet på tusentallet. Dermed ville man kanskje tro at dette er en helt annen serie med store og vesentlige forskjeller fra foregående modeller. Men den gang ei.

Etter pressemelding og spesifikasjoner å dømme er det bare snakk om små justeringer, og hensikten med det nye kameraet er i følge Canon å tilby "Den perfekte introduksjon til digital speilrefleksfotografering".

Her finner du alt du trenger om digitale kameraer

En god start

Egenskapene er nemlig svært like 450d, men det er spart litt inn på noen områder om ikke vil bety noe særlig for målgruppen.

Kameraet er 25 g lettere enn 450d og veier bare 450 gram, det er også 3 mm smalere.

Billig speilrefleks fra Canon


LCD skjermen har blitt reudsert til 2,5" fra 3", og CMOS-bildebrikken har samme størrelse, men færre piksler (10,1 Megapiksler mot 12,2 på 450d).

1000d har også et noe mindre søkerbilde, men har Live View på LCD akkurat som 450d.

I motsetning til forgjengeren kan du ta bilder i rask serie (3 bilder/sek) til minnekortet er fullt. EOS 450d klarte 4,5 bilder/sek, men stoppet etter 53 bilder (JPEG).

Bildeprosessoren er den nyeste DIGIC III, autofokus er meget rask 7-punkts vidivinkel.

Billig speilrefleks fra Canon


Hus eller sett

Kameraet leveres som separat hus eller sammen med objektivet EF-S IS 18-55mm med stabilisator.

Prisen på huset alene er anbefalt til 5 399.- kr inkl mva, for huset pluss objektiv må du ut med 6 399.- kroner - altså nøyaktig tusenlappen for objektivet.

Det følger også med en omfattende programpakke for redigering og behandling av bildene: RAW-konvertering med Digital Photo Professional, Picture Style Editor for finkontroll av fargevisningen, EOS Utility, Image/Zoom Browser og Photostitch.

Kameraet vil være tilgjengelig i juli 2008.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer