Billig speilrefleks fra Canon

Canon senker listen enda et hakk for de som vil skaffe seg digital speilrefleks

Publisert
Sist oppdatert

Canon sparket i gang "digital speilrefleks for alle" med sin EOS 300d høsten 2003. Siden den gang har etterfølgeren 350d i februar 2005, 400d på høsten i 2006. I januar 2008 slapp Canon 450d og allerede nå kommer EOS 1000D.

Modellbetegnelsen tar spranget et godt stykke videre, etter forhistorien skulle det ha tatt ganske mange år før vi havnet på tusentallet. Dermed ville man kanskje tro at dette er en helt annen serie med store og vesentlige forskjeller fra foregående modeller. Men den gang ei.

Etter pressemelding og spesifikasjoner å dømme er det bare snakk om små justeringer, og hensikten med det nye kameraet er i følge Canon å tilby "Den perfekte introduksjon til digital speilrefleksfotografering".

Her finner du alt du trenger om digitale kameraer

En god start

Egenskapene er nemlig svært like 450d, men det er spart litt inn på noen områder om ikke vil bety noe særlig for målgruppen.

Kameraet er 25 g lettere enn 450d og veier bare 450 gram, det er også 3 mm smalere.

LCD skjermen har blitt reudsert til 2,5" fra 3", og CMOS-bildebrikken har samme størrelse, men færre piksler (10,1 Megapiksler mot 12,2 på 450d).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer