Billige fargelasere blir raskt dyre

TIPS: Med prislapper på godt under 3.000 kroner, lokkes i disse dager mange til å kjøpe fargelasere. Men vær klar over at prisen du betaler fort blir langt høyere.

Samsung CLP-500 er blant de aller billigste fargelaserne på markedet, i hvert fall før du begynner å bruke den.
Samsung CLP-500 er blant de aller billigste fargelaserne på markedet, i hvert fall før du begynner å bruke den. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden en kurant fargelaser kostet flere titalls tusen kroner. De var i tillegg trege, og var både store og støyende. Dette har endret seg betraktelig de siste par årene. Nye fargelasere får gjerne plass på skrivebordet, klarer over 20 sider pr minutt, og koster ned mot, eller under 3.000 kroner. Fargelasere har med andre ord blitt overkommelige investeringer for både småbedrifter med begrensede ressurser, og for hjemmebrukeren. Det er bare det at den slett ikke kan ses på som en engangsinvestering.

Billig i innkjøp, dyr i drift

Det er ingen hemmelighet at lav innkjøpspris sjelden følges av lave driftskostnader. Dette har vi sett i årevis på alt fra blekkskrivere, parabolantenner til mobiltelefoner og tyverialarmer.

For laserskrivernes del kan den økonomiske overraskelsen komme raskere enn du kanskje hadde tenkt. Et eksempel er laserskriveren Samsung CLP-500, som fås til rundt 3.000 kroner flere steder nå. Denne er utstyrt med fire tonerkassetter, en sort, og en for hver av fargene cyan, magenta og gul.

Normal kapasitet skal i følge Samsung være 7000 sider for den sorte kassetten, og 5000 for hver av fargekassettene, ved 5% dekning, som svarer typisk til en full tekstside. Skriver du ut mye grafikk, kan kapasiteten raskt vise seg å være langt mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer