Billige PCer fra Compaq

Compaq lanserer nå to nye familier med stasjonære PCer, Deskpro EN og Deskpro EP. De to familiene leveres med hele spekteret av Pentium II-prosessorer, fra 266 til 400 MHz, men likevel finner man svært billige maskiner blant de nye modellene.

Billige PCer fra Compaq
Publisert

Av de "store" nyhetene, kan Compaq blant annet opplyse at alle maskinene som nå leveres her i Europa, får tastatur som inneholder symbolet for Euro-valutaen. Ellers kan det jo nevnes at hele EN-serien leveres med et ganske så bra grafikk-kort, ATIs Rage Pro Turbo med 4 MB SGRAM. Tester viser at dette egner seg godt for både 2D og 3D-bruk. De kan leveres med Ultra ATA harddisker fra 3,2 til 6,4 GB eller Wide Ultra SCSI-disker fra 4,3 til 9,1 GB. De har 24x CD-ROM-spillere, og minne som kan oppgraderes til 384 MB. Alle modellene har 16 bits lyd og kan leveres med enten NT 4.0 eller Windows 95 (eller 98 når dennne kommer).

Maskinene kan ellers leveres i tre størrelser, som skrivebordmaskin, tårnmaskin eller som lite utbyggbare modeller som tar minimal plass.

Prisene på EN-serien begynner allerede på 11.750 kroner, hvilket er nokså konkurransedyktig.

For enklere mennesker

EP-serien har litt enklere modeller, blant annet finnes en modell med Intels "billigprosessor", Celeron. Også denne familien har ATI-grafikk-kort, men disse har bare 2 MB minne. I tillegg er harddiskene som kan leveres litt mindre, fra 2,1 til 3,2 GB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.