Billige råtasser fra Silicon Graphics

På årets Comdex-messe viste Bill Gates frem en Silicon Graphics maskin basert på Windows NT og Intel. Maskinene lanseres offisiellt først 11. januar, men nå har opplysninger om maskinene begynt å lekke ut. Og det vi hører er svært spennende.

Med to eller fire prosessorer og Silicon Graphics´ egen grafikkteknologi, blir disse maskinene noen skikkelige råtasser.
Med to eller fire prosessorer og Silicon Graphics´ egen grafikkteknologi, blir disse maskinene noen skikkelige råtasser. Vis mer
Publisert

På åpningsforedraget til Bill Gates på årets Comdex-messe var en av de absolutte høydepunktene visningen av en Silicon Graphics maskin som kjørte Windows NT (sjekk artikkelen Fremtiden i følge Bill Gates for mer informasjon om dette).

Da undertegnede tok kontakt med Silicon Graphics´ representanter på Comdex, var det ikke måte på hvilke hemelighetskremmerier selskapet hadde lagt opp til. Ingen fikk hverken høre om, eller kikke på maskinen før nærmere lanseringsdatoen.

Nå har enkelte detaljer begynt å lekke ut, og disse er etterhvert blitt så konkrete at det er mulig å gjengi dem med en viss grad av sikkerhet.

To eller fire prosessorer

Det Silicon Graphics i alle fall er villige til å bekrefte, er at maskinene vil bli lansert i to utgaver: Den rimelige modellen VW 320 (kodenavn "Hugh") med med to Pentium II prosessorer på 450 MHz, og den dyrere modellen VW 540 (kodenavn "Borg") med fire Xeon-prosessorer på 450 MHz. Den minste modellen vil koste rundt 4.000 dollar (ca. 30.000 kroner), og den dyrere vil koste rundt 6.000 dollar (ca. 45.000 kroner).

Utover dette er ikke Silicon Graphics villig til å røpe flere detaljer enda, men maskinen ble også demonstrert under konferansen "Digital Content Creation" i Los Angeles i forrige uke. Her ble en 50 MB bildefil lastet på noen få sekunder og mikset med video fra et kamera. Dette tyder på at toppmodellen blir raskere enn de aller dyreste high-end maskinene basert på Windows NT som selges nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.