Chromecast med Google TV (HD)

Billigere Chromecast

Google har sluppet enda en Chromecast-enhet, som allerede er til salgs i Norge.

NESTEN HALV PRIS: Google har sluppet nok en Chromecast med fjernkontroll og Google TV. Klarer du deg med HD-oppløsning slipper du langt billigere unna. Foto: Pål Joakim Pollen
NESTEN HALV PRIS: Google har sluppet nok en Chromecast med fjernkontroll og Google TV. Klarer du deg med HD-oppløsning slipper du langt billigere unna. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dings vi likte svært godt da vi testet den i sommer, var den nye Chromecast med Google TV, som endte opp med full pott på DinSides terning:

Produktet ble lansert offisielt i Norge tidligere i år, men har vært på markedet i USA og enkelte andre land helt siden høsten 2020.

Ny billigversjon

Den nye Chromecast med Google TV (HD), som lanseres i 19 land inkludert Norge denne uka, har så å si alt til felles med storebror.

Den eneste forskjellen er at maksimal oppløsning her er 1080p (1920x1080 piksler), mens varianten uten (HD) i produktnavnet har 4K-oppløsning (3840x2160).

Den kan være en ypperlig sak å kjøpe seg for den som har en eldre TV uten 4K-oppløsning. Sannsynligheten er stor for at den da ikke har en spesielt moderne smart-TV-løsning om bord heller. Med en slik plugget inn i TV-en har man plutselig tilgang på tusenvis av TV-apper, inkludert «alt» av strømmetjenester.

Nesten helt like

Foruten at oppløsningen er ulik, får du også bare 1,5 GB arbeidsminne på HD-utgaven, som nok ikke spiller så stor rolle med lavere oppløsning. HD-utgaven finnes også bare i hvit, mens 4K-utgaven også fås i oransje og blå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.