Chromecast med Google TV (HD)

Billigere Chromecast

Google har sluppet enda en Chromecast-enhet, som allerede er til salgs i Norge.

NESTEN HALV PRIS: Google har sluppet nok en Chromecast med fjernkontroll og Google TV. Klarer du deg med HD-oppløsning slipper du langt billigere unna. Foto: Pål Joakim Pollen
NESTEN HALV PRIS: Google har sluppet nok en Chromecast med fjernkontroll og Google TV. Klarer du deg med HD-oppløsning slipper du langt billigere unna. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dings vi likte svært godt da vi testet den i sommer, var den nye Chromecast med Google TV, som endte opp med full pott på DinSides terning:

Produktet ble lansert offisielt i Norge tidligere i år, men har vært på markedet i USA og enkelte andre land helt siden høsten 2020.

Ny billigversjon

Den nye Chromecast med Google TV (HD), som lanseres i 19 land inkludert Norge denne uka, har så å si alt til felles med storebror.

Den eneste forskjellen er at maksimal oppløsning her er 1080p (1920x1080 piksler), mens varianten uten (HD) i produktnavnet har 4K-oppløsning (3840x2160).

Den kan være en ypperlig sak å kjøpe seg for den som har en eldre TV uten 4K-oppløsning. Sannsynligheten er stor for at den da ikke har en spesielt moderne smart-TV-løsning om bord heller. Med en slik plugget inn i TV-en har man plutselig tilgang på tusenvis av TV-apper, inkludert «alt» av strømmetjenester.

Nesten helt like

Foruten at oppløsningen er ulik, får du også bare 1,5 GB arbeidsminne på HD-utgaven, som nok ikke spiller så stor rolle med lavere oppløsning. HD-utgaven finnes også bare i hvit, mens 4K-utgaven også fås i oransje og blå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer