Chromecast med Google TV (HD)

Billigere Chromecast

Google har sluppet enda en Chromecast-enhet, som allerede er til salgs i Norge.

NESTEN HALV PRIS: Google har sluppet nok en Chromecast med fjernkontroll og Google TV. Klarer du deg med HD-oppløsning slipper du langt billigere unna. Foto: Pål Joakim Pollen
NESTEN HALV PRIS: Google har sluppet nok en Chromecast med fjernkontroll og Google TV. Klarer du deg med HD-oppløsning slipper du langt billigere unna. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dings vi likte svært godt da vi testet den i sommer, var den nye Chromecast med Google TV, som endte opp med full pott på DinSides terning:

Produktet ble lansert offisielt i Norge tidligere i år, men har vært på markedet i USA og enkelte andre land helt siden høsten 2020.

Ny billigversjon

Den nye Chromecast med Google TV (HD), som lanseres i 19 land inkludert Norge denne uka, har så å si alt til felles med storebror.

Den eneste forskjellen er at maksimal oppløsning her er 1080p (1920x1080 piksler), mens varianten uten (HD) i produktnavnet har 4K-oppløsning (3840x2160).

Den kan være en ypperlig sak å kjøpe seg for den som har en eldre TV uten 4K-oppløsning. Sannsynligheten er stor for at den da ikke har en spesielt moderne smart-TV-løsning om bord heller. Med en slik plugget inn i TV-en har man plutselig tilgang på tusenvis av TV-apper, inkludert «alt» av strømmetjenester.

Nesten helt like

Foruten at oppløsningen er ulik, får du også bare 1,5 GB arbeidsminne på HD-utgaven, som nok ikke spiller så stor rolle med lavere oppløsning. HD-utgaven finnes også bare i hvit, mens 4K-utgaven også fås i oransje og blå.

De har begge støtte for HDR (Dolby Vision er bare på 4K-utgaven), kommer begge med samme fjernkontroll og ser helt like ut. Og du kan naturligvis caste innhold til den (sende trådløst fra mobil, nettbrett og PC), slik du har kunnet gjøre på samtlige Chromecast-enheter tidligere.

Chromecast med Google TV (HD) gir deg samme opplevelse på TV-skjermen som varianten med 4K og styres med en medfølgende fjernkontroll. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Chromecast med Google TV (HD) gir deg samme opplevelse på TV-skjermen som varianten med 4K og styres med en medfølgende fjernkontroll. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Også lillebror har en egen Google assistent-knapp som kan holdes inne for å gi snakkekommandoer, og den har også mulighet for å styre TV-en (volum, kanalskifte o.l.). Har du andre smarte enheter i huset, som lyspærer, overvåkingskameraer og den slags, kan disse også styres ved å snakke til denne fjernkontrollen, for eksempel om du vil se bildet fra kameraet på barnerommet på TV.

Du kan med andre ord leste testen av 4K-utgaven for å danne deg et inntrykk av hvordan HD-utgaven vil oppleves i bruk.

Nesten halv pris

Prismessig koster 4K-utgaven 799 kroner veiledende, mens HD-utgaven koster 449 kroner og er da 44 prosent billigere.

I løpet av sommeren har vi sett 4K-utgaven på tilbud til rett oppunder 600 kroner i flere butikker, så det kan godt være at du tidvis vil kunne få HD-utgaven i hvert fall en hundrelapp billigere framover.

I USA er utsalgsprisen 30 dollar (pluss merverdiavgift, varierer mellom hver stat), som faktisk er lavere enn de 35 dollarene den aller første Chromecast-enheten ble solgt for første gang. Siden den gang har kursen på dollar steget ganske kraftig, så her i Norge er HD-utgaven dyrere enn det den første Chromecast-enheten var ved lansering.

Foreløpig er den tilgjengelig for bestilling fra Googles nettbutikk, men vi antar at den snart også dukker opp i elektronikkbutikker rundtom.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer