Billigere og bedre bredbånd

PRISTEST: NextGenTel og UPC er billigst på bredbånd i Norge - men BlueCom puster dem i nakken på de virkelig høye hastighetene. I oktober har bredbåndet blitt både bredere og billigere enn noen gang.

Publisert
Sist oppdatert

Du får med andre ord mer bredbånd for pengene enn noen sinne. Ved første øyekast virker prisoversikten for oktober ganske lik oversikten fra mai - men hvis prisene er ganske like, har hastighetene blitt skrudd opp.

Det følger aggressive hastighetsøkninger fra de største landsdekkende aktørene, som skrur ned prisen på bredbånd ved å tilby mer for de samme pengene. Det imidlertid verd å sjekke om du ha lokale leverandører som klarer å tilby bedre priser i bredbåndskalkulatoren vår.

Klikk bildet for flere detaljer
Klikk bildet for flere detaljer
Vis mer


Vi har tatt hensyn til hele kostnadsbildet i sammenligningen, inkludert opp- og nedlastingshatishet, kostnader for etablering, modem og for manglende fasttelefon.

NextGenTel og UPC er best

Start sine to tilbud har for eksempel "hoppet" en hastighetsklasse oppover uten å endre prisene nevneverdig, og NextGenTel holder de samme prisene med opp til 25 prosents hastighetsøkning.

Billigere og bedre bredbånd


Som vanlig har de forskjellige aktørene satset på hver sin prisklasse, og det er ingen som er billigst over hele fjøla. Og som vanlig er det bare Telenor som ikke har ett eneste tilbud som de er billigst på.

Likevel er det to-tre aktører som peker seg ut; NextGenTel ligger jevnt over ganske godt an når det kommer til hva du får for pengene, og er billigst på to abonnementer - men de har høyere hastigheter enn de andre i mellomklassen, og blir derfor også noe dyrere.

På 2 og 4 mbit er UPC billigst, men der de ikke er tilgjengelige, har Start.no de beste prisene. De

Skjulte kostnader

De fleste aktørene tilbyr nå også bredbåndstelefoni, som bruker bredbåndslinjen til å gi deg billige eller nesten gratis tellerskritt i stedet for telelinjen. Det koster imidlertid opp til 79 kroner ekstra i måneden hvis du ikke har telefonabonnement fra Telenor.

Hos NextGenTel heter det imidlertid at du slipper denne ekstrakostnaden hvis du bruker deres teleløsning - som koster 98 kroner i måneden. Dermed blir den reelle prisen knapt 20 kroner i måneden for telefonen din.

Hvis du velger en slik løsning, er du for ofte nødt til å ha installering med montør - og det koster fort en tusenlapp ekstra hos mange. NextGenTel tar imidlertid denne kostnaden på egen kappe.

Mange aktører opererer også med to etableringsgebyrer - det ene for etablering, og det andre for kjøp av modem. Dette er fordi mange har et modem fra før av, men det blir fort mye ekstra også her.

Se også: De rådyre prisvinnerne

ADSL2+ på plass

Der vi ventet på ADSL2+ i mai, har det nå kommet hele to nasjonale aktører med hastigheter i toppsjiktet etter at BlueCom i forrige uke lanserte et alternativ til NextGenTels Fox-abonnement.

Billigere og bedre bredbånd


ADSL2+ lover hastigheter på opp til 25 mbit over enda større avstander enn dagens ADSL-teknologi. Det tilsvarer overføring av en full CD-plate på omtrent tre minutter, og de laveste hastighetene på 10 mbit gjør jobben på åtte minutter.

Det finnes en rekke lokale tilbydere av ADSL2+ i tillegg til de to nasjonale aktørene, og også UPC har et supertilbud på 26 mbit over kabelnettet deres - som er den hittil raskeste hastigheten i oversiktene våre.

Bruk DinSides verktøy

DinSide har utviklet en rekke verktøy som du kan bruke for å finne de laveste prisene, og for å sjekke om hastigheten du får fra leverandøren din holder mål:

DinSides Bredbåndskalkulator
DinSides surformeter - (Uten Java)

På vår søsterpublikasjon ITavisen kan du også sjekke resultatene fra bredbåndsmålingene mot hverandre - og se hvilke leverandører som kommer ut på topp.

Merk at prisene vi har hentet inn gjelder for 12 måneders binding, og at det kan koste deg dyrt å bryte bindingstiden på abonnementet du har i dag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer