Billigere prosessorer i dag

Intel setter ned prisene på prosessorer til faste tider. I det siste har prisfallene kommet oftere og oftere, men ikke alltid for alle prosessorene. I dag, mandag 26. oktober, setter Intel ned prisene for alle sammen, men noen modeller faller mer enn andre.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Pentium II 350 MHz settes ned med hele 800 kroner. Det er en reduksjon på 30%. Denne prosessoren blir nå den gunstigste i hele produktspekteret. Prossesoren støtter den nye 100-MHz bussen, og gir god ytelse til hukommelsen og ekstra båndbredde til AGP-skjermkort.

Klamath er død

Pentium II 300 og 333 MHz settes også litt ned. Prisen på de to prosessorene er nå nesten den samme. Det er nå under 100 kroners prisforskjell. Dette er egentlig naturlig siden Pentium II 300 MHz nå er basert på den samme Descutes-kjernen som alle de andre. Ingen prosessorer fra Intel er lenger basert på den opprinnelige Klamath-kjernen. I praksis er dagens 300 MHz prosessoer egentlig en 333 MHz prosessor som er nedklokket og sperret. Uansett lønner det seg å betale 300 kroner ekstra for en 350 MHz.

Dyre toppmodeller

400 og 450 MHz prosessorene er fortsatt veldig mye dyrere enn de andre. 400 MHz prosessoren koster nå dobbelt så my som 350 MHz, og det er den ikke verdt for bare 14% bedre ytelse. 450 MHz varianten er hele tre ganger så dyr som en 350 MHz.

Mindre avslag for Celeron

Celeron 300 (uten cache) er den Celeron-varianten som settes mest ned med hele 25%. De to Celeron-prosessorene med integrert andrenivå-cache (300A og 333), settes ned med 15% hver. Celeron 266 ser ut til å være på vei ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.