Blå Ordbok

Kunnskapsforlaget Blå Ordbøker på CD-ROM gir deg mulighet for oversettelse mellom norsk og fremmedspråk som engelsk, tysk og fransk. Vi har sett på den engelske versjonen.

Publisert

Innhold

Blå Engelsk Ordbok omfatter Kunnskapsforlagets Blå Engelsk-Norsk og Norsk-Engelsk Ordbøker. Ordbøkene dekker til sammen ca. 100.000 ord, med 50.000 hver vei.

I tillegg til alfabetisk liste over ord, er det et appendiks som omfatter begreper og ord oppdelt i kategorier som helligdager, matsorter, administrativ inndeling, uregelmessige verb og flere.

Bruksmåter

Den primære bruksmåten for Blå Engelsk Ordbok er ved skrive inn ordet du ønsker oversatt i søkefeltet, eller ved å bla deg gjennom listen over nøkkelord.

Blå Engelsk Ordbok gir deg muligheten til fritekstsøk, hvor du kan søke etter alle tilfeller av ord som inneholder en bestemt stavelse eller sekvens av ord. Bare en av ordbøkene være aktiv om gangen, og du veksler mellom disse med ett klikk.

Du kan også markere et ord i tekstbehandleren din, og deretter trykke på en knapp for Blå Engelsk Ordbok som ble lagt inn i knapperaden ved installasjonen. Blå Engelsk Ordbok vil automatisk søke etter riktig oversettelse for dette ordet.

Du kan kopiere ord og setninger fra Blå Engelsk Ordbok tilbake til tekstbehandleren ved å markere teksten og klikke på en knapp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer