Black & White 2

SPILLTEST: Da var det på tide å leke gud igjen. B&W lover å fikse opp i alle feilene til forgjengeren, men gjør den faktisk det? Vi tester.

Publisert
Sist oppdatert

Det var vanskelig å ikke la seg sjarmere av det første Black & White-spillet. Det store trekkplasteret, skapningen (creature), hadde imponerende kunstig intelligens, og vi fikk leke gud over vakre landskap. Men etter hvert viste også spillet sine mangler, spesielt når det gjaldt landsbybefolkningens udugelighet.

Ved første øyekast er oppfølgeren bare en penere versjon av det første spillet – selv om vi etter hvert ser en lang rekke nyheter som endrer spillets fokus. Men det fungerer så å si helt likt: Du styrer en guddommelig hånd med musen, og denne brukes til alt fra å justere kameravinklene til å løfte objekter og plassere dem andre steder. Spillet foregår også nå over en rekke massive øyer, og selvfølgelig har du også nå en skapning som du kan lære opp til å være din hengivne støtte.

En klarere oppbygning

Det første vi legger merke til er at B&W 2 har en tydeligere historie, der du spiller som en navnløs gresk gud, og kjemper mot aztekerne og deres allierte. Det hjelper i å skape en sammenheng gjennom hele spillet, og gir deg en grunn til å vinne.

Etter en ekstremt lang og nokså frustrerende trening, der du blir instruert av to små hjelpere (en som foreslår slemme løsninger, og en som er snill), begynner vi å forstå detaljene som gjør B&W2 til en ganske så forskjellig opplevelse. Spillbarheten i oppfølgeren er til en viss grad enklere, og går utover frihetsfølelsen som imponerte mange forrige gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer