Black & White

La skapningen din utvikle seg videre med denne interessante utvidelsen til klassikeren Black & White.

Publisert
Sist oppdatert

Black & White er et spill det er vanskelig å glemme. Det kom ut i april 2001, etter mye entusiastisk forhåndsomtale, og revolusjonerte på mange måter spillverdenen. Din oppgave var å styre bebyggerne i en fiktiv verden bestående av store øyer, samtidig som du oppdro en såkalt skapning – det beste eksemplet på kunstig intelligens vi noen gang har sett – til å følge i dine fotspor. Du måtte også løse diverse oppgaver som fremskyndet selve bakgrunnshistorien, og i tillegg bekjempe andre, konkurrerende guder.

Vi roset opprinnelig spillet opp i skyene, men i etterkant kjølnet vår entusiasme noe, da vi skjønte at spillet etterhvert forandret seg til ganske slitsom overvåkning av landsbybeboerne som absolutt ikke klarte å gjøre noe på egen hånd, mens det flotte eventyraspektet vi likte så godt, ble tonet noe ned i de senere brettene. Les forøvrig vår test av Black & White her.

Det er disse problemene designerne av den første offisielle utvidelsen, Creature Isle, bestemte seg for å løse. Som navnet indikerer handler det mer om skapninger, og mindre om strategi.

Skapning-paradiset

Så hva er denne skapning-øya? I begynnelsen er vi vitne til hvordan de tre syngende sjømennene fra det første spillet kommer i land på øya (hvordan klarte de det? Så vidt vi kan huske kastet vi dem på sjøen og knuste båten deres i originalspillet…). Poenget er i alle fall at Creature Isle er kun bebodd av gudløse skapninger, som lever i fred og ro. Det som er interessant at på et visst tidspunkt oppdaget skapning-brorskapet en kvinnelig skapning, passende kalt Eve. Eve vil gjerne ha en partner, og her kommer du inn i bildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer