Black Hawk Down

Klar for litt intens krigsaction? Black Hawk Down viser oss hvordan urban krigføring foregår, og gjør det på en spennende måte.

Publisert
Sist oppdatert

I disse krigstider er Delta Force: Black Hawk Down nesten dømt til å bli kontroversielt. Det er selvsagt tilfeldig at spillet kommer ut akkurat nå, det har tross alt vært under utvikling i flere år, og skulle opprinnelig lanseres i fjor høst.

Black Hawk Down føyer seg inn i en lengre rekke spill som omhandler den amerikanske spesialstyrken Delta Force. De tidligere spillene har alltid forsøkt å være realistiske og virkelighetstro, men har også vært plaget av mange problemer med spillbarheten og dårlig grafikk. Black Hawk Down forsøker å oppdatere serien til dagens nivå, og lykkes i stor grad.

Som navnet tilsier, har spillet et slektskap til krigsfilmen Black Hawk Down. Det er altså ikke direkte basert på filmens historie, men omhandler den samme konflikten i Somalia i 1993 – og utviklerne Novalogic har fått lov til å bruke navnet.

Trang bykrig

Når vi snakket med utviklerne av spillet på fjorårets E3-messe, fortalte de oss om den store mengden av research som ble gjort i forkant. Det synes. Spillet foregår i hovedstaden Mogadishu, på landsbygda og ute i den somaliske ørkenen, og vi kan nesten føle den hete vinden blåse oss i ansiktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer