Blanding av maskinvare

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Har hørt at jeg ikke bør kjøpe/bygge datamskiner med hardware fra ulike produsenter, fordi dette vistnok skal forårsake økt risiko for datakrasj og andre uønskede effekter. (Bruker "komplett" PCen som DinSide tester for Februar nå som et eksempel, men har ikke sett svært nøye på den enda.)

Uansett, er dette bare rykter eller?

Takk.

m.v.a.
Lars-Ove

Datadoktoren svarer

Hei,

Datakomponenter er lagd etter rigide standarder, så en RAM-modul kommuniserer med hovedkortet på samme måte uansett produsent. For mer komplekse komponenter vil eventuelle avvik eller utvidelser av funksjonaliteten fanges opp på programvarenivå - det er derfor har vi drivere.

Av og til er det likevel noen komponenter som ikke fungerer helt godt sammen, men det er nokså uvanlig selv om jeg oftere ser dette med nettverksprodukter og minnemoduler enn med andre komponenter.

Så vidt jeg vet er det ingen ting som tyder på at maskinvare fra forskjellige produsenter i nevneverdig grad øker denne risikoen. At to komponenter kommer fra samme produsent er heller ingen garanti for at de skal fungere problemfritt med hverandre.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer